American pancakes met hazelnoot-chocosaus
American pancakes met hazelnoot-chocosaus

Ontbijt

American pancakes met hazelnoot-chocosaus

 • Ontbijt
 • 2 personen
 • 477 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml kokos-rijstdrink
150 g havermeel
100 g frambozen en/of blauwe bessen
3 eieren
2 tl kokoschips
1 tl kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
1 tl vanille aroma
¼ tl zeezout
CHOCOLADE-HAZELNOOT-KOKOSSAUS:
200 g hazelnoten
100 g kokoschips
50 gr kokosbloesemsuiker
3 el cacaopoeder
2 el extra vierge kokosolie
¼ tl zeezout

BEreidings wijze

 1. Verwarm de oven voor op 175℃.
 2. Verspreid de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de noten 10 minuten in het midden van de oven. Doe na de 10 minuten de kokoschips bij de hazelnoten en rooster nog eens 3-5 minuten; zorg ervoor dat het niet te donker wordt of verbrandt. Haal de geroosterde noten en kokos uit de oven en laat het even afkoelen.
 3. Begin in de tussentijd met het pannenkoekenbeslag. Splits de 3 eieren in 2 grote kommen; de eidooiers in een kom en de eiwitten in de andere.
 4. Klop de kokos-rijstmelk en het vanille-aroma door de eidooiers. Mix dan het havermeel, zeezout en bakpoeder erdoor en meng tot een glad beslag zonder klontjes.
 5. Klop in de andere kom de eiwitten stijf met een garde of mixer. Zorg ervoor dat de kom die je gebruikt vetvrij is, anders kunnen de eiwitten gaan schiften. Meng met een spatel (dus niet met een garde!) voorzichtig de geklopte eiwitten door het haver-eigeelmengsel zodat er een luchtig beslag ontstaat. Laat het beslag nu even rusten.
 6. Doe de afgekoelde hazelnoten en kokos in een (krachtige) keukenmachine samen met de kokosolie. Laat de keukenmachine nu 5 minuten draaien totdat er een notenpasta is ontstaan. Stop de machine eventueel tussendoor om de noten van de zijkanten naar beneden te schrapen. Doe na de 5 minuten de kokosbloesemsuiker, het zeezout en het raw cacaopoeder erbij en laat de machine vervolgens 10 minuten draaien tot er een gladde saus is ontstaan zonder (al teveel) stukjes. Doe de chocoladesaus in een potje. Bewaar de saus in koelkast voor een dikkere substantie (smeerbare notenpasta) of op kamertemperatuur voor een vloeibare saus.
 7. Verhit nu 1 theelepel kokosolie in een pan en start met het bakken van de pancakes. Schep steeds dezelfde hoeveelheden beslag in de pan (meestal passen er 2 tot 3 tegelijk in de pan) en draai de pannenkoekjes pas om als er bubbeltjes in het midden verschijnen. Uit het beslag kun je ongeveer 10 pannenkoekjes halen. Genoeg voor 2 tot 3 personen.
 8. Serveer de pancakes met de chocolade-hazelnotensaus, kokoschips en verse frambozen of bessen.

Boodschappen lijst

Tips

Glutenvrij? Maal dan je eigen havermeel van glutenvrije havervlokken in de keukenmachine.