Amandel-vijgen mueslirepen met chocolade
Amandel-vijgen mueslirepen met chocolade

Tussendoor

Amandel-vijgen mueslirepen met chocolade

  • Tussendoor
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g notenmuesli
185 g amandelpasta
140 g gedroogde vijgen
60 g pure chocolade
Handje hele amandelen
1 tl vanille extract
¼ tl zout
Zoutvlokken

BEreidings wijze

  1. Doe de vijgen samen met 45 gram water en de amandelpasta in een blender en mix tot een gladde massa.
  2. Doe de notenmuesli in een grote kom en voeg hier het amandel-vijgenmengsel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
  3. Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Verdeel de amandelen over de onderkant. Druk het mueslimengsel met de amandelen nu stevig aan met de achterkant van een lepel.
  4. Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak. Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Hierdoor kun je ze later gemakkelijk in 8 tot 12 gelijkmatige repen snijden.

Boodschappen lijst

Tips

Voor 8-12 mueslirepen. Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.