Tussendoor
Amandel-vijgen mueslirepen met chocolade
- • Tussendoor
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g notenmuesli
- • 185 g amandelpasta
- • 140 g gedroogde vijgen
- • 60 g pure chocolade
- • Handje hele amandelen
- • 1 tl vanille extract
- • ¼ tl zout
- • Zoutvlokken
BEreidings wijze
- Doe de vijgen samen met 45 gram water en de amandelpasta in een blender en mix tot een gladde massa.
- Doe de notenmuesli in een grote kom en voeg hier het amandel-vijgenmengsel aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Bekleed een bakvorm van 20x20 cm met bakpapier en verdeel het mengsel in de schaal. Verdeel de amandelen over de onderkant. Druk het mueslimengsel met de amandelen nu stevig aan met de achterkant van een lepel.
- Smelt de chocolade en drizzle deze over de repen. Verdeel er wat zoutvlokken overheen voor een heerlijke zout/zoete smaak. Laat de repen 30 minuten in de vriezer, of 2 uur in de koelkast koelen. Hierdoor kun je ze later gemakkelijk in 8 tot 12 gelijkmatige repen snijden.
Boodschappen lijst
- Muesli noten
5,89 750 Gram
removeadd product to cart - Amandelpasta
6,99 250 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Zeezout grof
1,65 1 kg
removeadd product to cart - Vijgen
5,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Voor 8-12 mueslirepen. Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!