Hoofdgerecht
Algenbouillon met soba noedels
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 200 g soba noedels
- • 150 g shiitake, in dunne plakjes
- • 2 teentjes knoflook
- • 1 broccoli, in kleine roosjes
- • 1 cm gember
- • 1 chilipeper, in kleine stukjes
- • 2 zakjes groene thee
- • 2 el miso pasta
- • 1 tl algenbouillon
- • Ghee of kokosolie, om in te bakken.
BEreidings wijze
- Kook het water.
- Meng 450 ml water met 1 theelepel algenbouillon en nogmaals 450 ml met 2 zakjes groene thee. Laat het even trekken.
- Ondertussen kook je de broccoli totdat deze knalgroen is. Giet het af en zet het opzij.
- Smelt een klontje Ghee of kokosolie in een pan, pers hier de teentjes knoflook bij, de chilipeper en rasp hier de gember bij. Wanneer dit heerlijk begint te geuren kun je de plakjes shiitake hierbij voegen. Roer het voorzichtig om. Bereidt de soba noedels zoals vermeld op de verpakking.
- Verwijder de theezakjes, voeg de thee en de algenbouillon bij de shiitake en doe hier ook 2 eetlepels miso pasta bij. Laat het geheel even doorkoken.
- Op de borden kun je de soba noedels met de bouillon en de broccoli mengen. Serveer het geheel met de reepjes nori, rode kool en sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Miso bouillonblokjes
4,79 8 stuks
removeadd product to cart
Tips
Als topping: 1⁄4 rode kool op reepjes 2 vellen nori op dunne reepjes geroosterd sesamzaad.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!