Afrikaanse kipschotel
Afrikaanse kipschotel

Hoofdgerecht

Afrikaanse kipschotel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 341 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kipdijbeenfilet, in stukken
4 grote uien, in ringen
3 limoenen, waarvan 2 geperst
4 el olijfolie
2 el honing
1 el couscouskruiden
1 el gedroogde tijm
1 tl gemalen cayennepeper
1 tl gemalen paprika
½ tl gemalen fenegriek
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200℃.
  2. Meng alle specerijen (tijm niet) en wat zout door elkaar. Wrijf de stukjes kip in met deze mix.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip rondom aan (niet gaar). Schep de kip uit de pan en zet de pan terug op het vuur.
  4. Fruit de uienringen glazig op matig vuur in dezelfde pan, voeg eventueel nog wat olie toe. Roer het sap van de 2 limoenen erdoor, samen met de honing en de tijm. Proef of het zoetzuur is; stel eveneens de smaken bij.
  5. Verdeel het uienmengsel over de bodem van een lage ovenschaal. Schep de stukjes kip erop. Snijd de derde limoen in dunne schijfjes en leg die op en tussen de kip.
  6. Bak de kip in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Let op dat de limoen niet verbrandt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst