Dessert
Abrikozenijs
- • Dessert
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml volle of Griekse yoghurt
- • 200 g gedroogde abrikozen, in water geweekt
- • 10 à 15 druppels vloeibare stevia
- • 2 tl citroensap
- • 1 tl kardemom
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Pureer de geweekte abrikozen met de yoghurt in de blender tot een smeuïge, gladde massa.
- Voeg de kardemom, zout, citroensap en stevia toe. Proef of het zoet genoeg is en doe er evt. nog extra druppels stevia bij.
- Draai het ijs in de ijsmachine (ca. 1 uur) of bevries het mengsel ca. 2 uur in een afgesloten bakje in de diepvries. Roer tijdens het bevriezen af en toe goed door met een vork.
Boodschappen lijst
- Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Gemalen kardemom
6,49 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit: Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!