Aardbeientaartjes met mascarpone en limoen
Aardbeientaartjes met mascarpone en limoen

Bakken

Aardbeientaartjes met mascarpone en limoen

  • Bakken
  • 4 personen
  • 313 kcal / portie

Ingrediënten lijst

10 aardbeien, in partjes
2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
1 limoen, de rasp
1 eierdooier + scheutje water
4 el mascarpone
2 el rietsuiker
4 tl aardbeienjam

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork een heleboel gaatjes in. Roer de eidooier los met een scheutje water en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi vervolgens gul met rietsuiker. Bak het deeg in ca. 15 minuten gaar en krokant in de oven. Laat afkoelen.
  3. Verdeel de mascarpone en de jam over het bladerdeeg. Beleg met aardbeien en bestrooi met limoenrasp.

Boodschappen lijst

  • product
    Eieren

    3,29 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,98 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Mascarpone

    4,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Oerzoet

    4,99 500 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Bladerdeeg

    3,89 320 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aardbeienjam

    5,49 250 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.