Bakken
Aardbeientaartjes met mascarpone en limoen
- • Bakken
- • 4 personen
- • 313 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 10 aardbeien, in partjes
- • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
- • 1 limoen, de rasp
- • 1 eierdooier + scheutje water
- • 4 el mascarpone
- • 2 el rietsuiker
- • 4 tl aardbeienjam
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de plakjes bladerdeeg door de helft, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er met een vork een heleboel gaatjes in. Roer de eidooier los met een scheutje water en bestrijk het deeg hiermee. Bestrooi vervolgens gul met rietsuiker. Bak het deeg in ca. 15 minuten gaar en krokant in de oven. Laat afkoelen.
- Verdeel de mascarpone en de jam over het bladerdeeg. Beleg met aardbeien en bestrooi met limoenrasp.
Boodschappen lijst
- Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Aardbeienjam
5,79 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!