Aardbeientaartjes met hangop
Aardbeientaartjes met hangop

Dessert

Aardbeientaartjes met hangop

  • Dessert
  • 4 personen
  • 525 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 liter volle yoghurt
250 g aardbeien, in stukjes
150 g speltmeel
125 g amandelmeel
50 g kokosolie
25 g boter, op kamertemperatuur
2 limoenen, rasp en sap
1 ei
½ pot rabarber-aardbeienjam
Ook nodig: 4 kleine vlaaivormpjes, ingevet

BEreidings wijze

  1. Zet een vergiet met een dunne, schone (thee)doek op een pan of bak. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 4 uur staan om uit te lekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Meng speltmeel, amandelmeel, boter, ei, limoensap en rasp goed door elkaar.
  4. Smelt de kokosolie, meng door het meelmengsel en kneed goed door tot een egaal geheel. Voeg wat extra meel toe als het te vochtig is of een beetje water als het te droog is.
  5. Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg. Bak de bodems in ± 15 minuten gaar en bruin. Laat daarna afkoelen.
  6. Schraap de yoghurt (nu hangop) uit de doek. Roer er de jam door en vul er de taartbodempjes mee. Garneer met verse aardbeien.

Boodschappen lijst