Dessert
Aardbeientaartjes met hangop
- • Dessert
- • 4 personen
- • 525 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l volle yoghurt
- • 250 g aardbeien, in stukjes
- • 150 g speltmeel
- • 125 g amandelmeel
- • 50 g kokosolie
- • 25 g boter, op kamertemperatuur
- • 2 limoenen, rasp en sap
- • 1 ei
- • ½ pot rabarber-aardbeienjam
- • Ook nodig: 4 kleine vlaaivormpjes, ingevet
BEreidings wijze
- Zet een vergiet met een dunne, schone (thee)doek op een pan of bak. Giet de yoghurt erin en laat minimaal 4 uur staan om uit te lekken.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng speltmeel, amandelmeel, boter, ei, limoensap en rasp goed door elkaar.
- Smelt de kokosolie, meng door het meelmengsel en kneed goed door tot een egaal geheel. Voeg wat extra meel toe als het te vochtig is of een beetje water als het te droog is.
- Bekleed de ingevette vormpjes met het deeg. Bak de bodems in ± 15 minuten gaar en bruin. Laat daarna afkoelen.
- Schraap de yoghurt (nu hangop) uit de doek. Roer er de jam door en vul er de taartbodempjes mee. Garneer met verse aardbeien.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
5,49 500 Ml
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Aardbeien - Rabarber jam
5,79 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!