Dessert
Aardbeientaartjes met amandel- en boekweitmeel
- • Dessert
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g aardbeien, in kleine stukjes
- • 100 g kokosolie + extra om in te vetten
- • 100 g amandelmeel
- • 80 g kokosbloesemsuiker
- • 50 g boekweitmeel
- • 50 g noten naar keuze, grof gehakt
- • 2 eieren
- • 1 tl bakpoeder
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 170°C en vet een muffinvorm met 6 holtes goed in.
- Verdeel in totaal ca. 1 eetlepel van de kokosbloesemsuiker over de bodem van de muffinholtes. Beleg met de aardbeienstukjes maar houd een deel achter voor de garnering.
- Meng de rest van de suiker met het amandel- en boekweitmeel, het bakpoeder en een snufje zout. Roer er de gehakte noten door.
- Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de eieren toe aan het meelmengsel. Meng goed door elkaar. Verdeel het beslag over de aardbeien in de holtes.
- Bak de taartjes ± 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en de bovenkant stevig aanvoelt. Laat goed afkoelen en haal dan uit de vorm. Garneer voor het opdienen met de rest van de aardbeienstukjes.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,09 275 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Gemengde noten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Boekweitmeel
5,99 1 kg
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!