Aardbeientaartjes met amandel- en boekweitmeel
Aardbeientaartjes met amandel- en boekweitmeel

Dessert

Aardbeientaartjes met amandel- en boekweitmeel

  • Dessert
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

250 g aardbeien, in kleine stukjes
100 g kokosolie + extra om in te vetten
100 g amandelmeel
80 g kokosbloesemsuiker
50 g boekweitmeel
50 g noten naar keuze, grof gehakt
2 eieren
1 tl bakpoeder
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 170°C en vet een muffinvorm met 6 holtes goed in.
  2. Verdeel in totaal ca. 1 eetlepel van de kokosbloesemsuiker over de bodem van de muffinholtes. Beleg met de aardbeienstukjes maar houd een deel achter voor de garnering.
  3. Meng de rest van de suiker met het amandel- en boekweitmeel, het bakpoeder en een snufje zout. Roer er de gehakte noten door.
  4. Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de eieren toe aan het meelmengsel. Meng goed door elkaar. Verdeel het beslag over de aardbeien in de holtes.
  5. Bak de taartjes ± 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en de bovenkant stevig aanvoelt. Laat goed afkoelen en haal dan uit de vorm. Garneer voor het opdienen met de rest van de aardbeienstukjes.

Boodschappen lijst