Aardbeien trifle met limoen en kokos
Aardbeien trifle met limoen en kokos

Bakken

Aardbeien trifle met limoen en kokos

  • Bakken
  • 15 personen

Ingrediënten lijst

750 g aardbeien
750 ml slagroom
525 g Noomi kokos naturel
250 g rood fruit naar keuze
200 g boter, op kamertemperatuur
150 g suiker + 3 el
135 g kokoskoekjes
100 g tarwebloem
100 g kokosmeel
50 ml rijstdrink kokos
3 eieren
2 limoenen, rasp en sap
2 takjes verse munt, de blaadjes
2 el geroosterde kokoschips
2 tl bakpoeder
½ tl vanillepoeder
¼ tl zout

BEreidings wijze

  1. Klop de boter met 150 g suiker met een handmixer tot een romig mengsel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en daarna de rijstdrink, het vanillepoeder, alle limoensap en de helft van de rasp toe.
  2. Meng de tarwebloem, kokosmeel, bakpoeder en zout en zeef dit boven het beslag. Klop tot een egaal beslag.
  3. Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak deze in 50-60 minuten of tot een satéprikker die je erin steekt er droog uitkomt, egaal bruin en gaar. Laat de cake 10 minuten staan en stort deze dan voorzichtig op een rooster. Laat de cake helemaal afkoelen.
  4. Klop ondertussen de slagroom met de 3 el suikers goed stijf. Spatel er de Noomi doorheen en zet koud tot gebruik.
  5. Maak de aardbeien schoon en snijd de afgekoelde cake in plakken van 1 cm dik.
  6. Begin met een laag cake onder in je trifleschaal, gevolgd door een laag kokos-slagroom. Halveer wat aardbeien en zet die met de snijkant tegen het glas rondom. Vul het midden ook op met aardbeien.
  7. Herhaal de lagen en verwerk er ook een laag verkruimelde kokoskoekjes tussen. Sluit af met een laag room en versier de bovenkant met rood fruit, geroosterde kokoschips, verse munt en de achtergehouden limoenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Paasfolder 2022.