heerlijke chocolade van vivani

vivani-chocolade-thee
Als je van chocolade houdt, dan mogen de repen van Vivani eigenlijk niet in je voorraadkast (of de koelkast) ontbreken! De repen staan bekend om hun heerlijke, pure smaken. De originele smaak van de chocolade zorgt voor een natuurlijke smaakbeleving, waarbij de karaktervolle aroma's van cacao perfect tot hun recht komen.

Biologische chocolade

Variëren met chocolade

mallorca chocoladerepen

Vivani introduceert twee vegan chocoladerepen: Mallorca Salt & Mallorca Salted Caramel. Het topingrediënt in deze repen is Fleur de Sel, gastronomisch zout afkomstig uit de Balearen. Het contrast tussen de zout en zoet geeft de chocoladerepen een karakteristieke smaak! De pure chocoladerepen zijn verder gemaakt van 100% biologische producten en gezoet met kokosbloesemsuiker.

Pure chocolade fleur de sel

Pure chocolade fleur de sel

Vivani - 80 Gram

vivani-chocoladereep
vivani-chocoladerepen

100% duurzaam verpakt

De papieren verpakking is FSC-gecertificeerd en bedrukt met minerale olie-vrije drukinkt. Daarnaast gebruikt Vivani uitsluitend folie gemaakt van composteerbare grondstoffen. Deze folie wordt gemaakt van de cellulose uit houtvezels, waarbij voor elke boom die gekapt wordt ook een nieuwe wordt geplant. Binnen 12 weken is de folie volledig gecomposteerd tot koolstof, water en aarde.

The art of chocolate

De chocolade van Vivani wordt sinds 2000 gemaakt in een kleine fabriek in het Duitse Weinrich. In deze fabriek wordt al meer dan een eeuw op ambachtelijke wijze chocolade gemaakt en dat heeft er mede voor gezorgd dat de chocolade zo uniek van smaak is. Om de échte smaak van de chocolade zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, worden alleen rauwe ingrediënten gebruikt om de chocolade van te maken.


Écht pure chocolade

Houd je wel van een stukje pure chocolade, dan zijn de 92% en 99% van Vivani echte aanraders. Beide repen bestaan uit enkel cacao en kokosbloesemsuiker, verder niets! Voor deze repen wordt de milde cacao uit Panama gebruikt, waardoor de repen toch de ‘smelt-op-de-tong-sensatie’ hebben, die vaak ontbreekt bij erg pure chocolade. De kokosbloesemsuiker zorgt ervoor dat de chocolade aangenaam van smaak is, ondanks de bitterheid. Chocolade voor de echte liefhebbers dus!

vivani-cacaoverbouw

Cacao uit Latijns-Amerika

De cacao voor Vivani komt van cacaoboeren uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen, zoals de Dominicaanse Republiek, Peru en Panama. Ze helpen deze boeren door de cacao te kopen en hen op te leiden in de beste manieren van biologische landbouw, zonder gebruik van gifstoffen en pesticiden. Doordat Vivani een eerlijke prijs biedt, hoger dan de geldende prijs op de wereldmarkt, hebben de boeren de financiële mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en kunnen de kinderen onderwezen worden.