biologische menstruatieproducten van naturacare

natracare-tampons

Weet jij eigenlijk wat er allemaal in een tampon zit? Grote kans van niet, want fabrikanten zijn niet wettelijk verplicht om elk ingrediënt te vermelden. Zouden ze dat wel doen, dan denk je er vast beter bij na welke je gebruikt! Gebruik je de producten van Natracare, dan weet je zeker dat je goed zit.

ekoplaza-biologisch-natracare-tamponassortiment-1

Milieuvriendelijk alternatief

Natracare begon in 1989 als campagne tegen de industrie van menstruatieproducten en om een rendabel, milieuvriendelijk alternatief te bieden. Ze zijn het eerste merk ter wereld dat biologische en natuurlijke menstruatieproducten ontwikkeld heeft.

Tampons van biologisch katoen

Vrouwelijke hygiëne van Natracare

Wist je dat een normaal pak maandverband net zoveel plastic bevat als 5 plastic draagtassen? Wat nog erger is, is dat mensturatieproducten op de vijfde plaats staan als het meest voorkomende wegwerpproduct die als afval op het strand beland. Na een afbreekproces van honderden jaren zal het plastic achterblijven als kleine deeltjes in onze grond en ons water. Natracare wil dat veranderen met menstruatieproducten die biologisch afbreekbaar zijn. Deze milieuvriendelijke producten helpen je de gevolgen van plasticvervuiling te verminderen. De producten van Natracare worden gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten, zoals biologische katoen, duurzame houtpulp en plantaardig zetmeel. Ze zijn dus volledig vrij van op patroleum gebaseerde plastics. 

natracare-inlegkruisjes
natracare-maandverband

Wist je dat...

Plasticvrije maandverband, naast beter voor het milieu, ook beter voor de gezondheid van jouw lichaam is? De pads van Natracare zijn gemaakt van katoen en hebben daardoor een ademde werking.

Vrij van chemicaliën

Naast plasticvrij zijn de producten van Natracare ook volledig vrij van parfums, kleurstoffen en andere giftige chemicaliën. Natracare vindt dat persoonlijke verzorging nooit voor ongemak mag zorgen.

Wat zit er bij andere merken in?

Het gekke is dat fabrikanten niet hoeven te vermelden waarvan hun producten zijn gemaakt. Moest dat wel, dan zou je zien dat de meeste inlegkruisjes en maandverband niet alleen uit 90% plastic bestaan, maar dat ook andere synthetische materialen, parfums, kleurstoffen en latex worden gebruikt.

Maandverband & inlegkruisjes


Safe to flush

De Safe to Flush doekjes van Natracare zijn natuurlijke vochtige tissues die de gevoelige huid reinigen en verfrissen. Gemaakt van 100% papier en met een biologische en natuurlijke formule. Elk doekje bevat kalmerende aloë vera en antibacteriële toverhazelaar om je extra schoon te laten voelen. En, zoals de naam al verklapt: ze zijn veilig en met gerust hart door te spoelen. Ze zijn grondig getest door Water UK. Ze worden gegarandeerd veilig afgebroken na het doorspoelen en zullen het leven in zee niet schaden. 

Toiletpapier vochtig

Toiletpapier vochtig

Natracare - 30 stuks