biodynamische kwaliteit bij luna e terra

lunaeterra-spelt-pastasoorten

Luna e Terra biedt een breed assortiment pure producten van de meest duurzame vorm van landbouw, zoals sappen, granen, melen, oliën en conserven. Dit assortiment is van de vertrouwde, hoogwaardige biodynamische kwaliteit, herkenbaar aan het Demeter keurmerk. 


In 2020 namen Reint en Eliza het bedrijf over van Reints vader en besloten zij volledig biodynamisch te gaan werken. Reint volgde hiervoor een opleiding aan Aeres Warmonderhof. Veel hoefde er niet te veranderen, want zijn vader boerde sinds 1992 al biologisch. Biodynamisch betekent werken zonder bestrijdingsmiddelen, alleen met biologische mest en met kruiden en vlinderbloemige planten om de bodem te voeden. En vooral: werken in kringlopen.

reint

Op de Jento Hoeve wordt alleen groente geteeld, waardoor een volledig gesloten kringloop lastig is. Daar vond Reint een oplossing voor: zij leveren graan en stro aan een biologische geitenboerderij in België en krijgen in ruil compostmest terug. Daarnaast ontvangen zij ook biologische mest van andere veehouders.




Persoonlijke drijfveer

Waarom kiezen Reint en Eliza voor biodynamisch telen? “Omdat het eindproduct prachtig is,” zegt Eliza. “De groenten zijn vitaal, vol van smaak en groeien rustiger, waardoor de kwaliteit hoog is.” Reint vult aan: “We vinden het belangrijk om precies te weten waar onze producten vandaan komen en waar ze uiteindelijk naartoe gaan. Zo weten we zeker dat onze zaden biologisch zijn en dat onze witte bonen naar Luna e Terra gaan. En leuk om te weten: Zeeuws Vlaanderen is dé regio voor droge bonen, met de meeste zonuren en hoogste temperaturen van Nederland.” 

Meer biodynamische smaken

De witte bonen profiteren volop van het gunstige klimaat in Zeeuws Vlaanderen, en de consumenten van Luna e Terra dus ook. Dat geldt ook voor de vele andere biodynamische groenten in het conservenassortiment. Zoals de appels van Maaike Bischot, rode bieten en zoete mais van Piet van Andel, tuinbonen van Martijn Schieman, sperziebonen van Sijbrand Westra en de doperwten, wortels, rodekool en zuurkool van Tom Saat. Eerlijke groenten van Nederlandse bodem, met weinig transportkilometers en daardoor extra duurzaam. 

ekoplaza-biodynamisch-lunaeterra-tychosaat-boer-zuurkool

Groenten van onze vaste biodynamische telers

De groenten voor de conserven van Luna e Terra komen van Nederlandse bodem. Van biodynamische telers met het Demeter keurmerk. Dat betekent dus groenten van dichtbij en van voor ons bekende boeren. Korte ketens, korte lijntjes. Wil je kennismaken met de biodynamische telers van de Luna e Terra conserven? Scan de QR-code op het etiket en lees wie de groente in de pot geleverd heeft. Zo weet je precies waar het product vandaan komt!

ekoplaza-biodynamisch-lunaeterra-diepvriesgroenten-zonneboog-martijnschieman-spinazie

Diepvriesgroenten

Een gevarieerd assortiment groenten die op biologisch-dynamische wijze geteeld zijn en je altijd in huis kunt hebben, dat zijn de Luna e Terra Diepvriesgroenten. De groenten zijn geoogst in het juiste seizoen en daarna zo snel mogelijk verwerkt en ingevroren. Daardoor barsten ze van de smaak en blijft de voedingswaarden bewaard.

 Wat deze diepvriesgroenten nog unieker maakt, is dat ze allemaal in Nederland geteeld worden. Deze groenten leveren dus direct een bijdrage aan de Nederlandse biodiversiteit. Scan de QR-code op de verpakking om kennis te maken met onze telers

De diepvriesgroenten zijn alleen verkrijgbaar in de winkel

luna e terra staat voor...

  • Een levende bodem voor de lange termijn.
  • Biodiversiteit in het landschap en variatie op het bord.
  • Smaakvolle, volwaardige en vitale voeding.
  • Een open mind voor het onmeetbare en onbeweegbare.
  • Respect voor alles wat nu en in de toekomst leeft. 

Demeter assortiment


Uit sterke samenwerkingen

Luna e Terra is er trots op dat biologisch-dynamische boeren en organisaties geweldige producten voortbrengen zónder kunstmest, chemie en mestoverschotten. Sterke gewassen, vitaal en volrijp. We doen er dan ook alles aan, deze producten zo heel mogelijk te houden. Zo werkt Luna e Terra samen met Spielberger molen voor alle melen, muesli's en vlokken en met Sjaak Twisk voor de groenteconserven. De tomatenproducten zijn van Terre di Sangiorgio, de pindakaas komt van het landbouwinitiatief SEKEM en de olijfolie komt van Azienda Agricola Surdo Francesca in Italië en Epikouros in Griekenland. Stuk voor stuk geweldige partijen om mee 

ekoplaza-biodynamisch-lunaeterra-spielbergergraan

alles voor een vitale Italiaanse maaltijd

Aan de pastasauzen wordt géén suiker toegevoegd en ze zijn gemaakt van zongerijpte Italiaanse tomaten. Pak daar de speltpasta gemaakt van zaadvaste graanrassen en de smaakvolle, pure olijfolie uit het zuiden van Italië bij en je hebt een vitale. biodynamische Italiaanse maaltijd!

ekoplaza-biodynamisch-lunaeterra-italiaansekeuken

Demeter assortiment

Jaar in jaar uit werken onze boeren aan de opbouw van een levende bodem, waarvan zijzelf én generaties daarna kunnen oogsten. Die levende bodem creëren zij door het sluiten van de kringloop en het stimuleren van biodiversiteit. 

lunaeterra-groentesappen
lunaeterra-demeter
lunaeterra-olijfolie