appels en peren van jacco merkens

Samen met zijn vrouw runt Jacco Merkens al 10 jaar een fruitteeltbedrijf in het Utrechtse Werkhoven. Op maar liefst 35 hectaren teelt hij de lekkerste biologische appels en peren.

Red Love appels

De trots van Jacco: de bijzondere Red Love appels. Deze knapperige appels hebben een vuurrode kleur, zowel de schil als het vruchtvlees! Een wondertje van moeder natuur. Friszuur van smaak en door het prachtige uiterlijk niet alleen leuk om zo op te eten, maar ook prachtig te verwerken in recepten. Deze appels zijn van september (binnenkort!) tot en met december of januari verkrijgbaar.

ekoplaza-biologisch-redlove-appel-rood-natuur
Red Love appels

Red Love appels

Nederland - 600 Gram

ekoplaza-biodynamisch-vandenelzen-harrievandenelzen-appels

Teler van Biofruit

Jacco is met zijn fruitteeltbedrijf onderdeel van Biofruit: een groep biologische fruittelers die hun krachten hebben gebundeld. Door samen te werken kunnen ze professionaliseren en de lekkerste biologische appels en peren telen. Alle telers van Biofruit leveren jaarlijks samen zo'n 1,5 miljoen kilo appels en peren. Samen zorgen ze ervoor dat er voldoende appels en peren zijn om jou jaarrond te verrassen.

Overstap naar biologisch

In 2018 maakte Jacco de overstap naar een biologisch fruitteeltbedrijf. De reden hiervoor is helder: hij wil de wereld mooier en schoner achterlaten dan zoals hij hem aantrof. Middels innoverende methodes draagt hij bij aan het vergroten van de biodiversiteit en de gezondheid van de bodem. Jacco zet zich niet alleen in voor de omgeving, maar draagt ook zijn steentje bij aan de plaatselijke werkgelegenheid. Zo biedt hij ruimte aan een gezellige club studenten en 65+'ers die meehelpen op het bedrijf. 

Doyenne du Comice peren
Demeter

Doyenne du Comice peren

Nederland - 600 Gram