11 jan. 2021 nieuws

We gaan Lekker Vitaal van start!

img

Wij als biologische supermarkt met het grootste assortiment producten die passen in een gezond voedingspatroon, beginnen het nieuwe jaar met extra ondersteuning aan onze klanten die makkelijk en lekker gezond willen eten. In samenwerking met biologisch versspecialist Eosta, worden klanten door middel van handige tips, weetjes en promoties op de winkelvloer gestimuleerd om vooral verse, onbewerkte producten te kiezen en weer eens wat nieuws te proberen. Aan de hand van de voedingsrichtlijnen van de VitaPlate van diëtist Steffi Haazen, gebaseerd op de Schijf van Vijf, is een gevarieerd weekmenu samengesteld. De VitaPlate laat in één oogopslag zien hoe jouw ideale maaltijd eruitziet. Want veel variatie van pure en onbewerkte biologische producten op het bord levert een bijdrage aan een gezonde weerstand. 

Farm to Fork
Als de moeilijke corona-tijd een ding heeft duidelijk gemaakt, dan is dat het belang van gezonde voeding uit biologische landbouw die ook de biodiversiteit en de bodemvruchtbaarheid beschermt. Steeds meer overheden zien de enorme meerwaarde van biologische landbouw en eten. De Farm to Fork strategie van de EU Commissie zet in op 25% biologische landbouw en halvering van de chemisch-synthetische pesticiden in de gangbare landbouw in 2030. Volgens de Farm to Fork strategie is bescherming van de biodiversiteit en de natuur een randvoorwaarde om de gezondheid te beschermen. Biologisch, dat geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt, draagt daarom sterk bij aan de gezonde landbouw- en voedingsdoelen van de EU.

Visuele ondersteuning met de Vitaplate
Eosta heeft in samenwerking met Ekoplaza de VitaPlate ontwikkeld. Een handig visueel hulpmiddel om snel te beoordelen of je maaltijd in balans is. Voor meer informatie over de campagne en de VitaPlate kijk op onze website via ekoplaza.nl/lekkervitaal of op drgoodfood.org.

Meten is weten
Ekoplaza gaat meten of de campagne haar klanten aanzet tot nog gezondere keuzen in de gezondste supermarkt van Nederland. De resultaten zullen in maart bekend gemaakt worden.