15 sep. 2022 nieuws

Maak het verschil & kies 100% bio

img

Door de ingrediënten van je pompoensoep te verruilen voor biologische varianten, bespaar je bijna 30 gram CO2 en meer dan 8 liter water. Deze berekening is gemaakt door de Biowinkelvereniging. De vereniging die 'Organic Action Day' samen met ons aangrijpt om te laten zien dat de keuzes in de biologische supermarkt grote impact hebben. Het doel van deze dag is om in 2030, 25% biologisch akkeroppervlak te hebben bereikt.

De Biowinkelvereniging ontwikkelde een soeprecept met pompoen, appel en gember. Vervolgens lieten ze doorrekenen wat de impact is als je deze soep maakt met 100% biologische ingrediënten versus niet-biologische ingrediënten. Daisy Alsemgeest, verenigingsmanager van de Biowinkelvereniging: "De uitkomst is shocking! Als je met z'n vieren deze biologische soep eet, bespaar je dus direct CO2 en liters water. Over impact gesproken!" Bekijk hier hoe de berekening tot stand is gekomen.

Bij ruim 130 aangesloten biologische speciaalzaken zijn deze week de pompoen, appel en gember in de aanbieding, ook bij Ekoplaza. Daisy:  "En na deze week berekenen wij de totale impact van deze actie. Dus hoeveel CO2 en water onze klanten samen in totaal bespaard hebben door te kiezen voor biologisch." 

Samen maken we meer impact. Maak jij deze week ook de heerlijke pompoensoep en doe je met ons mee? Je vindt het recept in onze winkels, of bekijk het online.

Bekijk het recept

Organic Action Day bij de biologische speciaalzaken is ontstaan uit een samenwerking van de Biowinkelvereniging, de vrije biologische speciaalzaken, Odin, Ekoplaza en Eosta.