03 jun. 2022

Ekoplaza steunt pluimveehouders

img

De oorlog in Oekraïne leidt tot forse prijsstijgingen. Ook pluimveehouders hebben te maken met explosieve stijgingen van de prijzen van bijvoorbeeld graan, verpakkingen en gas.

Inkoopprijzen liggen vaak voor langere tijd vast, wat de boeren flink in de problemen kan brengen bij onvoorziene omstandigheden. Ekoplaza staat voor eerlijk ondernemen. Samen met producenten gaan we een bestendige en duurzame relatie aan. Dat gaat verder dan een samenwerking, dat is partnerschap. Ekoplaza steunt leveranciers en heeft daarom besloten de prijs te verhogen die pluimveehouders krijgen voor hun eieren. Zo proberen we te helpen met het verlichten van de financiële lasten. 

Want onze basis is transparantie van akker tot aanrecht. We kopen direct in bij onze leveranciers, zonder tussenhandel. Hierdoor kennen wij onze boeren en telers die vaak een familiebedrijf zijn en waar we langdurige relaties mee hebben. We laten onze boeren en telers niet onzeker ondernemen. We maken jaarrond afspraken, zodat de boeren en telers weten dat we morgen óók nog producten afnemen en we samen de lasten kunnen dragen. De prijsverhoging voor pluimveehouders is daar een voorbeeld van. Wij hopen dat jij daar als klant aan bij wil dragen. 

Wil je meer weten over onze biologische en biodynamische eieren en de pluimveehouders? 

Lees meer