04 nov. 2020 nieuws

Een overschot aan bloemkool

img

Een aantal weken geleden vertelden we over het tekort aan bloemkolen, omdat ze niet hard genoeg groeiden. Door het destijds kleine verschil in temperatuur tussen dag en nacht, raakten de kroppen in de war. Ze maakten veel blad aan en te weinig kool, waardoor de bloemkolen te klein waren om te verkopen. Gelukkig hebben we in de biologisch landbouw ruimte en tijd om groenten te laten groeien en blijven wij altijd onze telers steunen. De conclusie: we wachten wat langer, tot de bloemkolen groot genoeg zijn.

Dat moment is nu aangebroken, maar helaas komen plots al deze bloemkolen tegelijk. Daardoor is er een overschot in bloemkolen die allemaal klaar zijn om van te genieten! Weet jij dus nog niet wat je vanavond gaat eten? Kies eens voor bloemkool! Ze komen nu vers van Nederlandse bodem en zijn van mooi formaat. Je helpt er bijvoorbeeld onze telers Kees en Loes Nieuweboer ontzettend mee, wanneer je nu eens wat vaker kiest voor bloemkool. En wij helpen je graag op weg met lekkere recepten! Wat dacht je van bloemkoolkoekjes, of een heerlijke stoofpot met bloemkool?

In onze samenwerking met telers helpen we ze altijd met het verkopen van overschotten, of wachten we tot de oogst perfect is. Maar soms komt het ook voor dat groenten en/of fruit een maatje kleiner uitvallen. Dat zien we bijvoorbeeld nu bij de pompoenen. Ook hier zijn wat problemen geweest tijdens het telen waardoor ze soms niet zo groot zijn. Deze kleine maatjes vind je natuurlijk gewoon in onze winkels, ze lijken ons zelfs erg handig voor een klein huishouden!