Bakken
Bloemkoolkoekjes met sweet chilisaus
- • Bakken
- • 4 personen
- • 140 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g bloemkool, in roosjes
- • 45 g geraspte kaas
- • 15 g paneermeel
- • 2 eieren, losgeklopt
- • 1 winterpeen, in stukjes
- • 1 rode paprika, in stukjes
- • 1 bosui, in ringetjes
- • 4 el Thaise zoete chilisaus
- • 1 el Parmigiano Reggiano
- • 1 el platte peterselie, fijngesneden
BEreidings wijze
- Stoom de wortels 10 minuten. Voeg voor de laatste 5 minuten de bloemkoolroosjes toe.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Spoel de gestoomde groente koud af en laat uitlekken. Dep ze goed droog en doe over in een keukenmachine.
- Gebruik de pulse-knop en maal tot alles kleingemalen is, maar nog wel textuur heeft. Voeg de paprika en de bosui toe en pulse tot het net vermengd is.
- Doe het mengsel over in een mengkom en roer alle andere ingrediënten, behalve de chilisaus, erdoor met een houten lepel.
- Vorm koekjes van ca. 1 eetlepel van het mengsel en leg ze op de bakplaat. Bak goudbruin in 20 minuten. Serveer met de chilisaus.
Boodschappen lijst
- Bloemkool
3,99 1 stuks
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Milde geraspte kaas
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Sweet chilisaus
2,99 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2020.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!