03 dec. 2021 editorial

Een gezellig gedekte tafel tijdens de feestdagen

img

Hoe maak jij je tafel december ready? Met deze tips en tricks maak jij je tafel er eentje om van te smullen. Want aan een gezellig gedekte tafel smaakt het eten namelijk nóg lekkerder.

 1. Gooi etiquette overboord
  Vork links, mes rechts, dessertlepel boven... Dat kennen we nu wel. Gooi de tafeletiquette lekker eigenwijs overboord. Drapeer de servetten over de borden heen en varieer met vormen. Genoeg mogelijkheden om het eens eigenwijs anders te doen
 2. De hoogte in
  Door met verschillende lagen te werken ontstaat een speels effect. De eerste stap is het kiezen van een ondergrond. Laat het oubollige tafelkleed lekker in de kast, kies een stuk stof en knip hier een tafelloper en servetten van. Zo heb je direct een kleurenthema te pakken. Stapel de borden voor de verschillende gerechten op elkaar en combineer diverse vormen servies.
 3. Combineren
  Mix & match met vorm, kleur en materialen. Combineer servies in dezelfde tinten of in twee verschillende basiskleuren. Hetzelfde geldt voor glazen: een geslepen wijnglas kan prima gecombineerd worden met een strak waterglas.
 4. Bloemen
  Kies een grote tak in de lengte van de tafel voor een rustieke landelijke uitstraling. Leg bloemen, bladeren, takjes of pluimen los op tafel voor een bohemian touch.
 5. Binden
  Bindt het bestek samen met een sierlijk lint of stoer touw.
 6. Tip: vilten kersthangers van Dille & Kamille
  Krijg een vilten kersthanger cadeau bij aankoop van drie actieproducten. Nepalese vrouwen maken ieder kerstfiguurtje met de hand en hebben zo een vast inkomen, opleiding en veilige werkplek. Zo hang jij iets unieks in je boom én help je deze vrouwen verder. Lees meer over deze actie.

Op zoek naar meer feestdagen inspiratie? Onze Lekker Weten staat er vol mee! Neem gratis mee in de winkel of voeg 'm toe aan je bestelling.