26 sep. 2017 nieuws

Dorian gaat door!

img

“De kogel is door de kerk. Ik ga door met surfen, of in ieder geval stop ik niet.” Schreef Dorian van Rijsselberghe deze week op zijn blog. “En als je doorgaat met windsurfen, of dus niet stopt, is er maar één reden waarom je dat doet, heel simpel omdat windsurfen op topniveau maar één doel kent: de Olympische Spelen.” Wij als Ekoplaza willen hem daarbij graag ondersteunen met biologische voeding. Want dat is de brandstof waarop zijn lichaam het beste functioneert.

“Ik ben opgegroeid op een biologisch-dynamische boerderij op Texel. Ik ben dus mijn hele leven al heel bewust bezig ben met wat ik eet en drink. Een samenwerking met Ekoplaza blijft voor mij een logische stap. Ik heb de ervaring dat je lichaam veel beter functioneert op biologische voedingsproducten. Als ik op plekken ben waar biologische voeding moeilijker verkrijgbaar is, merk ik dat direct aan een niet prettige verandering in mijn lichaam. Bij mij is dat effect natuurlijk vrij extreem gezien mijn sport, maar voeding is belangrijk voor ieders lichaam.”

De keuze om door te gaan tot de spelen in Tokio was een moeilijke beslissing voor Dorian. Maar na het WK in Japan heeft Dorian de knoop doorgehakt. Hij is tweemaal Olympisch kampioen windsurfen (Londen, 2012 & Rio de Janeiro 2016) en gaat door tot en met de Olympische Spelen van Tokio in 2020.

Dorian is niet alleen een ambassadeur van Ekoplaza, maar ook van de Plastic Soup Foundation. Dat betekent dat we ons de komende jaren samen sportief gaan inzetten en onze gezamenlijke aandacht uitgaat naar het goede doel. Wij wensen Dorian alvast veel succes in zijn sportieve reis!