31 jan. 2024 groeiende natuur

BeanMeal: in de ban van de boon

img

Je leest het goed, we hebben het niet over de green deal, maar over de bean meal. Van 3 t/m 10 februari wordt Nederland een waar peulvruchtenparadijs. De week is in het leven geroepen om meer aandacht te vragen voor peulvruchten. Bonen, erwten en linzen zijn namelijk goed nieuws voor jou én de planeet. Ze zorgen voor een vruchtbare bodem, verhogen de biodiversiteit en hebben een positieve impact op de leefomgeving. Met hun rol in duurzame voedselproductie en consumptie zijn deze betaalbare superhelden een slimme keuze voor iedereen die zowel zijn portemonnee als de planeet liefheeft. Kortom: laten we samen het eten van meer peulvruchten omarmen. Lokaal geteeld en barstensvol smaak. De Nederlandse peulvruchten wachten op jouw creatieve culinaire twist.

#BEANMEAL is meer dan een maaltijd, het is een beweging. Het is een initiatief van de BeanDeal, waarin producenten en voedselaanbieders samenwerken om de teelt en consumptie van onze peulvruchten te bevorderen. Doe mee en laat je verrassen door de veelzijdigheid van peulvruchten. 


#BEANMEAL
De plek waar liefde voor goed eten, duurzaamheid en gezondheid samenkomen. Sluit je aan bij onze missie om de peulvrucht haar welverdiende plek in de spotlight terug te geven. Of je nu thuis aan de slag wilt met een zelfgemaakt gerecht of jezelf trakteert op een lekkere lunch buiten de deur. #BEANMEAL staat voor je klaar met tips, inspiratie en de lekkerste recepten. 

Doe mee met #BEANMEAL


Culinaire twist
Lupine zou in de nabije toekomst weleens een sleutelrol kunnen gaan vervullen als alternatief voor vlees in ons voedingspatroon. Het is namelijk - in tegenstelling tot soja - wél goed in Nederland te telen. Daarnaast zorgt lupine ook nog eens voor een gezonde bodem, zit het boordevol eiwitten en misschien wel het allerbelangrijkste: het is een feestje op je bord. Je maakt er namelijk de heerlijkste gerechten mee.

Recepten met lupine