Vivani bestaat dit jaar 20 jaar! 🎉 Omdat te vieren zijn er twee spannende nieuwe smaken geïntroduceerd!
De nieuwe 'Superior Dark 100+ Nibs' is de ultieme chocolade voor chocoholics. 100% fijne Dominicaanse cacao, 5% knapperige cacaonibs en geen toegevoegde suiker. Maar toch heerlijk romig met een subtiele bite!
En de 'Witte Hennep Karamel'. Een romige, witte chocolade met gekarameliseerde hennepzaadjes, echte Bourbon vanille en fijne Fleur de Sel. Deze chocolade is op de best mogelijke manier een klein beetje verslavend. De hennepzaadjes zijn als praline en zorgen voor een heerlijke crucnch. Een echte smaaksensatie voor de zintuigen!
100% duurzaam verpakt
De papieren verpakking is FSC-gecertificeerd en bedrukt met minerale olie-vrije drukinkt. Daarnaast gebruikt Vivani uitsluitend folie gemaakt van composteerbare grondstoffen. Deze folie wordt gemaakt van de cellulose uit houtvezels, waarbij voor elke boom die gekapt wordt ook een nieuwe wordt geplant. Binnen 12 weken is de folie volledig gecomposteerd tot koolstof, water en aarde.
The art of Chocolate
De chocolade van Vivani wordt sinds 2000 gemaakt in een kleine fabriek in het Duitse Weinrich. In deze fabriek wordt al meer dan een eeuw op ambachtelijke wijze chocolade gemaakt en dat heeft er mede voor gezorgd dat de chocolade zo uniek van smaak is.
Om de échte smaak van de chocolade zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen, worden alleen rauwe ingrediënten gebruikt om de chocolade van te maken. Er worden geen emulgatoren of kunstmatige aroma’s gebruikt, want bij Vivani geloven ze in de pure, krachtige smaak van cacao. Het assortiment bestaat inmiddels uit zo’n 50 repen, elk met de kenmerkende smaak van échte Vivani-chocolade.
Maak het nóg lekkerder
Hoewel chocolade natuurlijk uitstekend geschikt is om zo van te genieten, kun je chocolade ook gebruiken in allerlei gerechten. Smoothies, taarten, dranken en zelfs vleesgerechten krijgen extra smaak en diepte als je er chocolade aan toevoegt. Wat dacht je van deze pittige cupcakes met chili of deze hemelse cheesecake met witte chocolade? Onweerstaanbaar lekker!
Cacao uit Panama
De cacao voor Vivani komt van cacaoboeren uit verschillende Latijns-Amerikaanse landen, zoals de Domincaanse Republiek, Ecuador en Panama. Ze helpen deze boeren door de cacao te kopen en hen op te leiden in de beste manieren van biologische landbouw, zonder gebruik van gifstoffen en pesticiden. Doordat Vivani een eerlijke prijs biedt, hoger dan de geldende prijs op de wereldmarkt, hebben de boeren de financiële mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en kunnen de kinderen onderwezen worden.
Panama is misschien niet zo bekend als cacao-producerend land, maar Vivani weet dat hier heerlijke cacao vandaan komt! Deze cacao met een milde smaak en fruitige tonen vind je terug in hun Panama-reeks. Deze reeks onderscheidt zich niet alleen door deze heerlijke cacao, maar ook doordat de repen gezoet zijn met kokosbloesemsuiker. De subtiele karamelsmaak van de suiker zorgt ervoor dat deze repen uitzonderlijk lekker van smaak zijn!
Écht pure chocolade
Houd je wel van een stukje pure chocolade, dan zijn de 92% en 99% van Vivani echte aanraders. Beide repen bestaan uit enkel cacao en kokosbloesemsuiker, verder niets! Voor deze repen wordt de milde cacao uit Panama gebruikt, waardoor de repen toch de ‘smelt-op-de-tong-sensatie’ hebben, die vaak ontbreekt bij erg pure chocolade.
De kokosbloesemsuiker zorgt ervoor dat de chocolade aangenaam van smaak is, ondanks de bitterheid. Chocolade voor de echte liefhebbers dus!