Is biologische kip lekkerder? Wij vinden van wel. Biologische kippen hebben meer tijd en ruimte om op te groeien, scharrelen buiten en eten elke dag biologisch graan. En dat proef je! De biologische kip van Ekoplaza komt van Kemper. Eigenaar Hermen Kemper vertelt je graag alles over zijn biologische kippen.
De producten zijn sinds kort in een nieuwe verpakking gestoken. Deze vacuüm skin-verpakking maakt ze langer houdbaar, waarmee we verspilling tegen proberen te gaan.
Biologisch van Kemper
Vind jij het belangrijk om te weten waar jouw kipfilet vandaan komt? De kipfilet van Kemper komt van kippen die in Nederland zijn opgegroeid. De kippen hebben alle tijd en ruimte om op te groeien, scharrelen buiten en eten elke dag biologisch graan.
Hermen Kemper
Kemper is intussen al meer dan 25 jaar met de biologische kippen bezig, voorheen onder de naam Huis Ter Mee. Hermen Kemper: “Ik wil weten wat er aan de voorkant van de keten gebeurt, net als de consument. De kipproducten die onder het merk ‘Kemper’ bij Ekoplaza liggen, komen van kippen die in Nederland opgroeien.”
Daarnaast is diervriendelijkheid bij 't Kemper geen woord maar een daad. Alle dieren worden gehouden volgens biologische richtlijnen. Onder toeziend oog van de Dierenbescherming mag onze leverancier al de biologische producten voorzien van het Beter Leven kenmerk met drie sterren. Dieren op een biologische veehouderij leven langer met veel vrijheid en heel veel ruimte. Dat vinden wij wel zo fijn!
Het populairste recept met kip op ekoplaza.nl is de curry madras met kip.
Het madras-kruidenmengsel komt uit het zuiden van India en bestaat uit kurkuma, koriander, komijn en is lekker pikant. Precies zoals een goede curry moet zijn.