Van kleine krunchy bakker tot marktleider
Ondertussen is Barnhouse uitgegroeid van kleine bakker tot grote speler in de biologische muesli's. Barnhouse heeft een ruim assortiment biologische ontbijtproducten in het assortiment: van knapperige haver zonder suiker tot ontbijtgranen met veenbessen of aardbeien.
Barnhouse is langzaam, bijna organisch gegroeid. Jaren van experimenteren volgden: volkoren babyvoeding, soepen in pakjes en chocolade werden geproduceerd. Uiteindelijk keerden Neil en Sina terug naar de basis: het ontbijt!
Neil: “Krunchy muesli maken is hetgeen wij het liefste doen en het beste kunnen. Europa’s eerste bio-krunchy is nu bijna 40 jaar oud. Naast de vele soorten Krunchy producten hebben we nog altijd de klassieker uit 1979 - de Krunchy honing - in het assortiment. Naast het klassieke haver als graan voor muesli, gebruikt Barnhouse tegenwoordig ook spelt, amaranth en quinoa."
"Krunchy muesli maken is hetgeen wij het liefste doen en het beste kunnen!"
"Ons bedrijf heeft 90 collega’s. De oven thuis is vervangen door een pand met zonnepanelen en energiebesparende dakbedekking. En tegenwoordig werken speciaal opgeleide vakmensen vijf dagen in de week aan onze kwalitatief hoogstaande producten.” Aldus Neil.
Zo vers mogelijk
Bij Barnhouse ruikt het alsof iemand een reusachtige hoeveelheid koekjes bakt. In de oven zie je de muesli langzaam knapperig worden. Voordat de muesli in de verpakking gaat, wordt er voor de laatste keer getest op kleur, smaak en grootte. Geen enkel pak muesli blijft langer dan vier weken in de opslag en komt zo vers mogelijk bij Ekoplaza terecht.
Na al het succes is Barnhouse nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Ze werken met hart en ziel aan krokante muesli's en dragen bij aan sociale en ecologische activiteiten. Echt vakmanschap met 100% biologisch geteelde ingrediënten is bij Barnhouse vanzelfsprekend.
Wist je dat de Krunchy muesli's van Barnhouse ook lekker zijn om te verwerken in recepten? Probeer eens als bodem van een kwarktaart of over je salade!