Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

in the spotlight:
gember

In Azië behoort gember tot de meest gebruikte specerijen. Het staat bekend als een krachtige ontstekingsremmer. Ook stimuleert gember de eetlust, ontsmet, versterkt en het verdrijft misselijkheid, in het bijzonder ochtendmisselijkheid. Gebruik je gember met lente-uien, knoflook en kruidnagels in een bouillon dan bevordert dit de transpiratie en verzacht de symptomen van verkoudheid. Je kunt gember ook gebruiken als massageolie bij reuma of om de bloedsomloop in de spieren te verbeteren. Kortom: gebruik het eens vaker.

Net als kurkuma, heeft ook gember gezondheidsvoordelen. Gember is de wortelstok van een plant die aanvankelijk alleen in China voorkwam. De wortel kun je vers kopen, gemalen en gedroogd als poeder, in gekonfijte vorm en als siroop. 

Vele toepassingen
De meest belangrijke bouwstoffen van gember zijn gingerol, shogaol en zingiberene. Deze stoffen hebben antioxidante eigenschappen. Gember bevat bovendien de vitaminen B1, B2, B6, en C. En een heel aantal mineralen: natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. Je kunt gember op diverse manieren toepassen. Als specerij door je eten, in je thee, in gebak, maar ook als supplement..

Gemberaftreksel
Van gember kun je ook een aftreksel maken. Dit is een prima manier om actieve bestanddelen uit de gember op te nemen. Je kunt het aftrekstel een dag van tevoren bereiden en  bewaren in de koelkast. Dit relatief milde geneeskrachtige drankje kun je regelmatig drinken. Het is goed voor  je bloedsomloop, je spijsverteringsstelsel je zenuwstelsel en het gaat ochtendmisselijkheid tegen tijdens de zwangerschap.

Voor een gemberaftreksel neem je 1,5 dl koken water en 2 el geraspte gemberwortel. Schenk het kokende water op de gember. Laat 5 minuten staan en zeef het aftreksel.

Smoothie

Spicy gemberthee

4 personen