Welkom bij Ekoplaza

Start je bestelling door een afdeling te kiezen.

VERDER
1/4
Boodschappen doen

Zoek snel naar gezonde producten

Je kunt met een lijstje samenstellen.

VERDER
2/4

Dit is jouw lijstje en mandje.

Hier verzamel je jouw boodschappen en rond je het bestelproces af. Kies voor thuisbezorgen of afhalen bij éen van onze winkels bij jou in de buurt.

VERDER
3/4

Gezond en vers koken, zonder ongewenste toevoegingen. Daar houden we allemaal van. Maar er zijn van die dagen dat het niet lekker uit komt, je inspiratieloos bent of je even geen zin hebt om in de keuken te staan. Bijvoorbeeld na een drukke werkdag, intensieve colleges of tussen het werk en het sporten in. Maar hoe krijg je dan snel een voedzame maaltijd binnen en waar haal je deze vandaan? Wij hebben het antwoord voor je. Want juist voor die dagen hebben wij het eten al voor je klaar staan.

Met de nieuwe verse maaltijden en salades van Ekoplaza geniet je binnen een mum van tijd van een verse, voedzame en gezonde maaltijd. Op het werk, onderweg of gewoon lekker thuis. Waar je maar wilt. Gezond gemak noemen we dat!

Er is gezond voor je gekookt

De maaltijden worden gemaakt van verse biologische ingrediënten zonder onnodige toevoegingen. Door de juiste onbewerkte ingrediënten te selecteren heb je deze helemaal niet nodig. Met vier versmaaltijden en vier salades is er voor ieder wat wils. Het assortiment bevat ook vegetarische, veganistische en eiwitrijke varianten.

André, Mark, Gerard en Johnny zijn de trotse koks die deze maaltijden en salades dagelijks met veel passie en plezier bereiden. Dit doen zij in de kleinschalige keuken van Foodcomponist in Dirksland. Veelal gewoon in een pan, zoals je dat thuis ook zou doen. Professionele apparatuur zoals een steamer helpen waar nodig een handje.

We namen een kijkje in de keuken

"Het is mooi om zonder onnodige toevoegingen te werken. Alle maaltijdcomponenten worden vers bereid en op meest gezonde manier klaargemaakt: gestoomd, geslowcooked of rustig gegaard. De groenten worden gestoomd voor behoud van kleur en voedingswaarde. Mijn favoriet: de kip met parelgort en spinazie. Voor kip kun je mij wakker maken!"

"Of wij ook zelf mogen proeven? Haha…absoluut! Het moet zelfs. Iedere bereiding wordt op smaak getest. Er wordt ook hard op smaak gehamerd. Het streven is om de maaltijden en salades lekkerder te maken dan de smaak die we over het algemeen van kant en klaar producten gewend zijn. Mijn favoriete salade: ik ben gek op peulvruchten. Ik kan dus niet om de rijk gevulde kikkererwtensalade heen!".

"De hoeveelheid van de versmaaltijden stemmen we af op 1 volwassen persoon. Niet te weinig, maar ook zeker niet teveel. Zo voorkomen we ook onnodige voedselverspilling. Het zijn van zichzelf voedzame maaltijden. Dus je hoeft er ook niet veel van te eten. Mijn favoriet: de Indiase curry met volkoren basmatirijst."

"We verpakken de maaltijden zo snel mogelijk na bereiding. Dit betekent snel terug koelen en direct daarna verpakken. Daarmee blijft de versheid het beste behouden. Wat wij ’s avonds bereiden ligt de volgende ochtend al in de winkels. ’Mijn (onverwachtse) favoriet: ik was sceptisch over quinoasalade, maar deze vind ik verrassend goed."