Zuurkoolstamppot met vega stoofvlees
Zuurkoolstamppot met vega stoofvlees

Hoofdgerecht

Zuurkoolstamppot met vega stoofvlees

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 645 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g kruimige aardappels
350 g zuurkool
200 g vega stoofvlees
2 rode uien
½ appel

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool (met het vocht) de laatste 5 minuten bij de aardappels en kook mee. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur. Was ondertussen de appel en snijd heel fijn (of rasp).
  3. Verwarm het stoofvlees in de koekenpan.
  4. Stamp de aardappels met de zuurkool en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de appel en gebakken ui erdoor. Proef en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met het vega stoofvlees.

Boodschappen lijst

Tips

Je kunt de appel ook in partjes snijden en bakken in een koekenpan.