Hoofdgerecht
Zuurkoolstamppot met vega stoofvlees
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 645 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g kruimige aardappels
- • 350 g zuurkool
- • 200 g vega stoofvlees
- • 2 rode uien
- • ½ appel
BEreidings wijze
- Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Doe de zuurkool (met het vocht) de laatste 5 minuten bij de aardappels en kook mee. Giet het water af en vang wat kookvocht op.
- Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui 10 minuten op laag vuur. Was ondertussen de appel en snijd heel fijn (of rasp).
- Verwarm het stoofvlees in de koekenpan.
- Stamp de aardappels met de zuurkool en wat kookvocht tot een smeuïge stamppot. Schep de appel en gebakken ui erdoor. Proef en breng op smaak met peper. Serveer de stamppot met het vega stoofvlees.
Boodschappen lijst
- Vega stoofvlees
5,45 200 Gram
removeadd product to cart - Zuurkool
1,39 500 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart
Tips
Je kunt de appel ook in partjes snijden en bakken in een koekenpan.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!