Zuurkool-zoete aardappel rösti
Zuurkool-zoete aardappel rösti

Hoofdgerecht

Zuurkool-zoete aardappel rösti

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 577 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g zoete aardappel
2 uien
250 g zuurkool
2 tl paprikapoeder
een halve appel
een halve rookworst
200 g witte bonen in tomatensaus
5 g verse peterselie
1 el olijfolie extra vierge
mosterd naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Was, schil en rasp de zoete aardappels met een handrasp of gebruik een keukenmachine. Pel en snipper de ui. Doe de zuurkool in een vergiet, spoel kort onder warm stromend water en laat uitlekken. Meng de zoete aardappel rasp, ui en zuurkool in een grote kom. Breng op smaak met paprikapoeder en mosterd.
  3. Was de appel, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in plakjes. Snijd ook de rookworst in plakjes.
  4. Schep de witte bonen in tomatensaus in een ovenschaal. Verdeel het zuurkoolmengsel over de bonen. Leg de plakjes appel en rookworst erop. Garneer met olijfolie extra vierge en zet de ovenschaal voor circa 15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  5. Garneer de zuurkool-zoete aardappel rösti met vers gesneden peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu verband de appel ook eens door ananas of banaan.