Zuurkool rösti ovenschotel
Zuurkool rösti ovenschotel

Hoofdgerecht

Zuurkool rösti ovenschotel

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 520 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g aardappels
1 appel
250 g zuurkool
25 g amandelschaafsel
2 uien
1 rode paprika
1 chorizo spacebar
verse peterselie naar smaak
1 el bakolie
paprikapoeder naar smaak
olijfolie extra vierge naar smaak
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was en rasp de aardappels en appel met een rasp of een keukenmachine. Laat de zuurkool uitlekken in een zeef en druk het vocht eruit. Hussel het aardappel- en appelrasp met de zuurkool goed door elkaar in een kom. Breng op smaak met paprikapoeder, olijfolie extra vierge, zout en peper. Doe alles in een ovenschaal en plaats voor 25 minuten in de voorverwarmde oven totdat de schotel lichtbruin kleurt. Strooi halverwege het amandelschaafsel erover.
  3. Pel de uien en snijd klein. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne reepjes. Snijd de 'chorizo' spacebar in dunne plakjes.
  4. Verhit bakolie in een koekenpan of wok en roerbak de uien en paprika bruin op een middelhoog vuur. Voeg aan het eind de chorizoplakjes toe en bak mee. Snijd de verse peterselie klein.
  5. Serveer de zuurkool-rösti ovenschotel met het paprika-mengsel erbij. Garneer met de verse peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Gooi een restje zuurkool niet weg, maar roerbak het de volgende dag met wat gerookte paprikapoeder tomaat en ui. Heerlijk op een broodje voor de lunch.