Zuurkool-aardappelpannenkoek
Zuurkool-aardappelpannenkoek

Lunch

Zuurkool-aardappelpannenkoek

  • Lunch
  • 4 personen
  • 296 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 g aardappelen, geschild en fijngeraspt
250 zuurkool, gaar gekookt en goed uitgelekt
50 g geraspte kaas
2 eieren, losgeklopt
1 el bloem
½ tl mosterd
Handje gehakte peterselie, voor erover
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Roer de bloem en de mosterd door de losgeklopte eieren in een grote kom. Doe de geraspte aardappelen en de zuurkool erbij en schep goed door elkaar.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan en schep het aardappel-zuurkoolmengsel erin, spreid uit over de pan.
  3. Bak de zuurkool-aardappelpannenkoek in ± 5 minuten goudbruin en gaar.
  4. Bestrooi met geraspte kaas en peterselie.
  5. Snijd de bataten open en bestrooi met zeezout. Verdeel de floppy joe erover, schep er een lepel zure room of crème fraîche op en bestrooi met bosui. Draai er nog wat zwarte peper over. Serveer met groene sla, bijvoorbeeld rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten winter Vitamine K tegen verkoudheid! Over de gezondheidsvoordelen van vitamine K hoor je niet veel. Toch is deze belangrijk bij de preventie van aderverkalking, bleek na vele jaren onderzoek. Bovendien is de combinatie van vitamine A, D en K een krachtige mix voor sterke botten en om veerkoudheid buiten de deur te houden. Laat zuurkool nu bomvol vitamine K zitten! Wijntip! Een vegan friendly gemaakte Riesling is een rijke en elegante wijn met een licht exotisch karakter en verfijnde mineralen in de smaak. Het verfrissende karakter van de wijn combineert mooi met de zuurkool in het gerecht.