Bakken
Zomerse aardbeien-chocolademuffins
- • Bakken
- • 10 personen
- • 239 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g bloem
- • 150 g aardbeien, in kleine stukjes
- • 120 ml amandeldrink, op kamertemperatuur
- • 100 g kookchocolade, in kleine stukjes
- • 80 ml kokosolie, gesmolten
- • 50 g rietsuiker
- • 1 grote rijpe banaan, fijngeprakt
- • 2 tl bakpoeder
- • 1 tl vanille extract
- • ½ tl zout
- • Ook nodig: muffinbakblik + cupcake vormpjes
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C. Vul 10 van de 12 holtes in de vorm met een papieren vormpje.
- Meng de bloem, suiker, zout en bakpoeder in een kom.
- Meng de kokosolie, banaan, amandeldrink en vanille-extract in een andere kom.
- Voeg het natte mengsel toe aan het droge mengsel en meng kort door elkaar. Spatel ¾ van de aardbeien en van de chocolade door het beslag.
- Verdeel het beslag over de 10 vormpjes en leg de achtergehouden aardbeien en chocolade erop. Doe in de overgebleven 2 holtes wat water om ervoor te zorgen dat alle muffins even snel rijzen.
- Bak de muffins 15-20 minuten in de oven of totdat een satéprikker er droog uitkomt.
Boodschappen lijst
- Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Amandeldrink suikervrij
3,19 1 Liter
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Bananen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!