Dessert
Zomerfruit kwarktaart
- • Dessert
- • 6 personen
- • 638 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g volle kwark
- • 250 ml slagroom
- • 175 g biscuits, verkruimeld
- • 100 ml melk
- • 100 g suiker
- • 90 g boter, gesmolten
- • 9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water (of 2 tl agar agar, volg aanwijzingen op verpakking)
- • 1 limoen, de rasp (klein beetje achtergehouden voor garnering)
- • Klein handje munt, blaadjes geplukt
- • 1 tl vanille-extract
- • Ook nodig: springvorm ø 20 cm, bekleed met bakpapier
- • SAUS:
- • 250 g bramen (paar achtergehouden voor garnering)
- • 125 g blauwe bessen (paar achtergehouden voor garnering)
- • 75 g geleisuiker
BEreidings wijze
- Meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel in een egale laag in de springvorm. Zet in de koelkast.
- Klop de slagroom op tot yoghurtdikte (net niet helemaal stijf). Roer in een andere kom de kwark los.
- Breng de melk met de suiker in een pannetje op laag vuur tegen de kook aan. Voeg het vanille-extract toe en zet het vuur uit. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme melk. Laat 5 minuten afkoelen (of gebruik in plaats van gelatine agar agar en volg de aanwijzingen op de verpakking).
- Spatel de melk met gelatine door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom door. Voeg als laatste de limoenrasp toe. Giet dit mengsel bovenop de koekjesbodem. Dek af en laat ca. 4 tot 6 uur opstijven in de koeling.
- Meng voor de saus in een middelgrote pan de bramen, blauwe bessen, geleisuiker en 2 eetlepels water en zet op middelhoog vuur. Laat 5 minuten koken totdat de vruchten zacht zijn. Prak ze vervolgens met een vork. Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
- Haal de taart uit de koeling en uit de vorm. Verdeel de saus erover en garneer met bramen, bessen, munt en limoenrasp.
Boodschappen lijst
- Roomboter speltbiscuit
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Volle kwark
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Kristalsuiker
2,99 750 Gram
removeadd product to cart - Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Limoenen
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,99 125 Gram
removeadd product to cart - Geleisuiker
3,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!