Zomerfruit kwarktaart
Zomerfruit kwarktaart

Desserts

Zomerfruit kwarktaart

  • Desserts
  • 6 personen
  • 638 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g volle kwark
250 ml slagroom
175 g biscuits, verkruimeld
100 ml melk
100 g suiker
90 g boter, gesmolten
9 blaadjes gelatine, geweekt in koud water (of 2 tl agar agar, volg aanwijzingen op verpakking)
1 limoen, de rasp (klein beetje achtergehouden voor garnering)
Klein handje munt, blaadjes geplukt
1 tl vanille-extract
Ook nodig: springvorm ø 20 cm, bekleed met bakpapier
SAUS:
250 g bramen (paar achtergehouden voor garnering)
125 g blauwe bessen (paar achtergehouden voor garnering)
75 g geleisuiker

BEreidings wijze

  1. Meng de biscuitkruimels met de gesmolten boter en druk dit mengsel in een egale laag in de springvorm. Zet in de koelkast.
  2. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte (net niet helemaal stijf). Roer in een andere kom de kwark los.
  3. Breng de melk met de suiker in een pannetje op laag vuur tegen de kook aan. Voeg het vanille-extract toe en zet het vuur uit. Knijp de gelatine goed uit en los op in de warme melk. Laat 5 minuten afkoelen (of gebruik in plaats van gelatine agar agar en volg de aanwijzingen op de verpakking).
  4. Spatel de melk met gelatine door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom door. Voeg als laatste de limoenrasp toe. Giet dit mengsel bovenop de koekjesbodem. Dek af en laat ca. 4 tot 6 uur opstijven in de koeling.
  5. Meng voor de saus in een middelgrote pan de bramen, blauwe bessen, geleisuiker en 2 eetlepels water en zet op middelhoog vuur. Laat 5 minuten koken totdat de vruchten zacht zijn. Prak ze vervolgens met een vork. Laat afkoelen en zet tot gebruik in de koelkast.
  6. Haal de taart uit de koeling en uit de vorm. Verdeel de saus erover en garneer met bramen, bessen, munt en limoenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.