Hoofdgerecht
Zoete pannenkoekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml plantaardige drink
- • 125 g zelfrijzend bakmeel
- • 80 g raw pure chocolade, in stukjes
- • 2 sinaasappels
- • 2 el rietsuiker
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • ¼ tl vanille extract
- • Snufje zout
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melkvervanger toe en het vanille extract en mix tot een glad beslag.
- Verhit een eetlepel olie in een pan met een goede antiaanbaklaag. Giet er kleine porties beslag in en maak hier met de achterkant van een lepel kleine pannenkoekjes van.
- Bak ca. 1 minuut tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen en de randjes net droog zijn.
- Draai ze om en bak nog een minuut tot ze luchtig en goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is.
- Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
- Dien de pannenkoekjes op met de sinaasappelpartjes en drizzle met de gesmolten pure chocolade.
Boodschappen lijst
- Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Raw chocolade 82% Pure Nibs
3,79 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!