Hoofdgerecht
Zoete pannenkoekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 297 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml plantaardige drink
- • 125 g zelfrijzend bakmeel
- • 80 g raw pure chocolade, in stukjes
- • 2 sinaasappels
- • 2 el rietsuiker
- • 1 tl wijnsteenbakpoeder
- • ¼ tl vanille extract
- • Snufje zout
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Meng het bakmeel met de suiker, bakpoeder en zout in een kom. Voeg de melkvervanger toe en het vanille extract en mix tot een glad beslag.
- Verhit een eetlepel olie in een pan met een goede antiaanbaklaag. Giet er kleine porties beslag in en maak hier met de achterkant van een lepel kleine pannenkoekjes van.
- Bak ca. 1 minuut tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen en de randjes net droog zijn.
- Draai ze om en bak nog een minuut tot ze luchtig en goudbruin zijn. Herhaal tot het beslag op is.
- Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
- Dien de pannenkoekjes op met de sinaasappelpartjes en drizzle met de gesmolten pure chocolade.
Boodschappen lijst
- Vanille extract
12,99 40 Ml
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
4,59 1 kg
removeadd product to cart - Raw chocolade 82% Pure Nibs
2,99 40 Gram
removeadd product to cart - Handsinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2019.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!