Sauzen & dressings
Zoete bataathummus
- • Sauzen & dressings
- • 8 personen
- • 81 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g kikkererwten (pot)
- • 200 g zoete bataat
- • 50 ml gembersiroop
- • 25 g honing
- • ½ el gemalen kaneel
- • ½ tl chilivlokken
- • Kneep citroensap
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Meng de kaneel, gembersiroop, chilivlokken, honing en een beetje peper en zout door elkaar en schep de stukjes bataat erdoor. Rooster ca. 20 minuten in de oven en laat daarna afkoelen (heb je weinig tijd, kook de bataat dan in een minuut of 10 zacht en voeg het specerijenmengsel later toe, de smaak is dan wel wat minder).
- Pureer de bataat met de kikkererwten in een keukenmachine. Voeg net zoveel olijfolie toe tot je een smeuïg, egaal geheel hebt. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in een schaaltje en garneer met citroensap, olijfolie en chilivlokken/chilipoeder.
Boodschappen lijst
- Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Gembersiroop
5,39 240 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest 2019
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!