Lunch
Zoete bataat met ei en peterseliepesto
- • Lunch
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 125 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 eieren
- • 2 middelgrote zoete bataten
- • 4 el roomkaas
- • Zeezout & zwarte peper
- • PETERSELIEPESTO:
- • 100 ml extra vierge olijfolie
- • 40 g peterselie
- • 40 g Parmigiano Reggiano, geraspt
- • 1 citroen, de rasp
- • 1 teentje knoflook, fijngesneden
- • Zeezout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de bataten ongeschild in een met bakpapier beklede braadslede of ovenschaal en bak ze in ca. 45 minuten zacht. Zorg dat ze niet té gaar worden.
- Maak in de tussentijd de peterseliepesto door alle ingrediënten met een staafmixer te blenden tot een smeuïge pesto.
- Haal de bataten uit de oven (laat de oven aan staan). Halveer ze in de lengte en hol ze uit met een lepel; laat ongeveer 1 cm rondom over zodat ze stevig blijven.
- Verdeel de cherrytomaatjes over de aardappelholtes en bestrooi met zout en peper. Breek daarna in elke bataathelft een ei en voeg 1 eetlepel roomkaas toe. Bestrooi met nog een beetje versgemalen zout en peper en schep er een flinke lepel peterseliepesto op.
- Leg de gevulde bataten (voorzichtig) terug in de ovenschaal en bak nog ca. 25 minuten of tot het eiwit is gestold. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Cherry trostomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Lactosevrije roomkaas
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,49 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!