Soep
Zoete bataat-gembersoep
- • Soep
- • 4 personen
- • 307 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l groentebouillon
- • 500 g winterpeen, in blokjes
- • 500 g zoete bataat, in blokjes
- • 85 g kiemen naar keuze
- • 12 grote, gepelde en schoongemaakte garnalen (diepvries), ontdooid en drooggedept
- • 2 uien, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, gehakt
- • 200 ml kookroom naar keuze
- • 2 el notenpasta + 2 el water
- • 2 el Thaise rode currypasta + 1 tl extra
- • 1 el fijngesneden gember
- • 1 el kokosolie + extra
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Smelt een eetlepel kokosolie in een grote pan en bak hierin de uien, knoflook en gember 5 à 6 minuten op matig vuur. Zorg dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de currypasta toe en bak rustig even mee.
- Roer intussen de notenpasta los met 2 eetlepels water en giet dit, met de bouillon, in de pan. Roer de blokjes peen en bataat erdoor. Breng de soep aan de kook en zet het vuur dan laag. Laat 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de peen en bataat gaar zijn. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
- Pureer de soep met een staafmixer. Voeg een scheut kookroom toe.
- Verhit een wok op hoog vuur en fruit hierin een theelepel rode currypasta in een beetje kokosolie. Voeg de garnalen toe en bak ze, regelmatig omscheppend, in ca. 2 minuten gaar. Haal ze uit de pan om te voorkomen dat ze doorgaren.
- Verdeel de soep over 4 kommen en schep de kiemen erop. Verdeel de garnalen erover en voeg eventueel nog wat kookroom toe. Serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Gemengde notenpasta zeezout
11,39 350 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zoete bataat
4,99 1 kg
removeadd product to cart - Rijst cuisine
1,59 200 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2018. Wijntip: bij dit gerecht is een wijn met en klein zoetje nodig om de gember te verzachten, die ook mineraloog van smaak is voor bij de garnalen. Er is gekozen voor de Grauburgunder van Vom Berg, met heerlijke smaken van rijpe perzik en abrikozen!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!