Tussendoor
Zoete aardappeltoastjes met guacamole en tomaat
- • Tussendoor
- • 6 personen
- • 180 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 1 lange zoete aardappel, geschild en in plakken van ½ cm
- • Zout & peper
- • Plantaardige olie
- • GUACAMOLE:
- • 2 cherrytomaatjes, in kleine blokjes
- • 1 avocado, in kleine blokjes
- • 1 teentje knoflook, geperst
- • ½ kleine ui, fijngesnipperd
- • 1 el olijfolie of mayonaise
- • Flinke kneep limoensap + 1 tl rasp
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Kook de plakjes zoete aardappel net beetgaar/ Laat uitlekken en dep droog. Kwast ze lichtjes in met olie en rooster ze in een grillpan of koekenpan goudbruin (ca. 1 à 2 minuten per kant). Laat uitdampen op een rooster.
- Maak intussen de guacamole door alle ingrediënten door elkaar te mengen eventueel fijn te prakken.
- Verdeel de guacamole over de zoete aardappeltoastjes en top met een half cherrytomaatje. Direct serveren.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!