Zoete aardappeltoastjes met guacamole en tomaat
Zoete aardappeltoastjes met guacamole en tomaat

Tussendoor

Zoete aardappeltoastjes met guacamole en tomaat

  • Tussendoor
  • 6 personen
  • 180 kcal / portie

Ingrediënten lijst

5 cherrytomaatjes, gehalveerd
1 lange zoete aardappel, geschild en in plakken van ½ cm
Zout & peper
Plantaardige olie
GUACAMOLE:
2 cherrytomaatjes, in kleine blokjes
1 avocado, in kleine blokjes
1 teentje knoflook, geperst
½ kleine ui, fijngesnipperd
1 el olijfolie of mayonaise
Flinke kneep limoensap + 1 tl rasp
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de plakjes zoete aardappel net beetgaar/ Laat uitlekken en dep droog. Kwast ze lichtjes in met olie en rooster ze in een grillpan of koekenpan goudbruin (ca. 1 à 2 minuten per kant). Laat uitdampen op een rooster.
  2. Maak intussen de guacamole door alle ingrediënten door elkaar te mengen eventueel fijn te prakken.
  3. Verdeel de guacamole over de zoete aardappeltoastjes en top met een half cherrytomaatje. Direct serveren.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,89 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,99 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Zoete aardappelen

    2,99 600 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    5,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Limoenen

    1,89 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst