Soep
Zoete aardappelsoep met amandelen
- • Soep
- • 4 personen
- • 233 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
- • 250 ml haverdrink
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 limoen, het sap
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 stukje gember, geschild en fijngesneden
- • 1 rode peper, zaadjes eruit en in ringetjes
- • 2 el olie
- • 1 tl sojasaus of tamari
- • Handje amandelschaafsel, geroosterd
BEreidings wijze
- Verhit de olie en fruit daarin de ui, gember, rode peper en knoflook.
- Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat alles net onderstaat (ca. 250 ml). Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de zoete aardappel gaar.
- Voeg de haverdrink, sojasaus en een scheutje van het limoensap toe. Haal van het vuur.
- Pureer met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met meer limoensap en sojasaus. Top met amandelschaafsel.
Boodschappen lijst
- Amandelschaafsel
2,99 75 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
3,89 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
5,29 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Neem mee voor onderweg in een thermoskan. Laat het amandelschaafsel dan achterwege. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!