Zoete aardappelsoep met amandelen
Zoete aardappelsoep met amandelen

Soep

Zoete aardappelsoep met amandelen

  • Soep
  • 4 personen
  • 233 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g zoete aardappel, geschild en in blokjes
250 ml haverdrink
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 limoen, het sap
1 ui, gesnipperd
1 stukje gember, geschild en fijngesneden
1 rode peper, zaadjes eruit en in ringetjes
2 el olie
1 tl sojasaus of tamari
Handje amandelschaafsel, geroosterd

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie en fruit daarin de ui, gember, rode peper en knoflook.
  2. Voeg de zoete aardappel toe en zoveel water dat alles net onderstaat (ca. 250 ml). Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de zoete aardappel gaar.
  3. Voeg de haverdrink, sojasaus en een scheutje van het limoensap toe. Haal van het vuur.
  4. Pureer met een staafmixer. Breng eventueel verder op smaak met meer limoensap en sojasaus. Top met amandelschaafsel.

Boodschappen lijst

Tips

Neem mee voor onderweg in een thermoskan. Laat het amandelschaafsel dan achterwege. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.