Bijgerecht
Zoete aardappelkroketjes
- • Bijgerecht
- • 8 personen
- • 201 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 g zoete aardappelen, geschild en in stukken
- • 200 g havervlokken
- • 150 g geitenkaas, in blokjes
- • 1 ei + 1 eidooier
- • 1 el bloem
- • 1 tl paprikapoeder
- • ½ tl cayennepeper
- • Kokosolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Kook de zoete aardappelen tot ze gaar zijn en pureer ze. Meng er een eidooier, cayennepeper, paprikapoeder doorheen, en de bloem om de puree wat steviger te maken. Laat koud worden in de koelkast.
- Maal de havervlokken iets fijner in de keukenmachine en doe ze in een diep bord. Klop in een ander diep bord het ei los.
- Neem een blokje geitenkaas en vorm er met de koude aardappelpuree een kroketje omheen. Haal de kroketjes door het losgeklopte ei en daarna door de havervlokken. Herhaal dit eventueel voor een dikkere korst. Verhit ondertussen een laagje kokosolie in een pan.
- Bak de kroketjes aan alle kanten goudbruin in de kokosolie.
Boodschappen lijst
- Havervlokken
1,89 600 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappelen
3,59 600 Gram
removeadd product to cart - Gerookte paprikapoeder
4,19 50 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Rolletje verse geitenkaas 50+
3,89 125 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2017.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!