Zoete aardappel met pulled jackfruit
Zoete aardappel met pulled jackfruit

Hoofdgerecht

Zoete aardappel met pulled jackfruit

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 195 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g jonge jackfruit, uitgelekt
400 g cherrytomaten (uit blik)
2 zoete aardappelen
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 takjes verse basilicum, blaadjes geplukt
2 takjes verse oregano, blaadjes fijngehakt
1 takje verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
Scheutje plantaardige olie
Zout & peper
Ook nodig: aluminiumfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de jackfruit toe, samen met de oregano en rozemarijn. Bak 1 minuut mee en voeg dan de tomaten, inclusief sap, toe en 100 ml water. Laat 15 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken totdat de jackfruit uit elkaar valt als je er met een vork op drukt. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
  2. Verpak intussen de zoete aardappels in een dubbele laag aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen van de barbecue. Laat ze zo in ca. 45 minuten gaar poffen.
  3. Pak de zoete aardappels voorzichtig uit en halveer ze. Schep de afgekoelde jackfruit in saus erover. Garneer met verse basilicum.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.