Hoofdgerecht
Zoete aardappel met pulled jackfruit
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 195 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g jonge jackfruit, uitgelekt
- • 400 g cherrytomaten (uit blik)
- • 2 zoete aardappelen
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 takjes verse basilicum, blaadjes geplukt
- • 2 takjes verse oregano, blaadjes fijngehakt
- • 1 takje verse rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- • Scheutje plantaardige olie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: aluminiumfolie
BEreidings wijze
- Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de jackfruit toe, samen met de oregano en rozemarijn. Bak 1 minuut mee en voeg dan de tomaten, inclusief sap, toe en 100 ml water. Laat 15 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken totdat de jackfruit uit elkaar valt als je er met een vork op drukt. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
- Verpak intussen de zoete aardappels in een dubbele laag aluminiumfolie en leg ze tussen de hete kolen van de barbecue. Laat ze zo in ca. 45 minuten gaar poffen.
- Pak de zoete aardappels voorzichtig uit en halveer ze. Schep de afgekoelde jackfruit in saus erover. Garneer met verse basilicum.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Cherrytomaten in blik
2,39 400 Gram
removeadd product to cart - Jackfruit
3,99 400 Gram
removeadd product to cart - Zoete aardappel
4,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!