Hoofdgerecht
Zoete aardappel-knolselderijstamppot
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 231 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 el boter
- • 1 el olie
- • 500 g rode uien, in ringen
- • 1 knolselderij, geschild en in blokjes
- • 1 groentebouillonblokje
- • 400 g zoete aardappelfriet
- • 3 el mosterd
- • 300 g seitan-steak
BEreidings wijze
- Smelt de boter in de olie op laag vuur en voeg de uien toe. Roer kort om en laat de uien daarna rustig 45 minuten garen zonder bruin te worden. Zet op het laatst het vuur iets hoger zodat de uien karamelliseren (kan een dag van te voren bereid worden).
- Kook de knolselderij met het bouillonblokje in een bodempje water in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de zoete aardappelfriet toe en kook mee. Giet af maar bewaar het kookvocht.
- Roer in een kommetje de mosterd met ca. 100 ml kookvocht tot een glad sausje.
- Bereid ondertussen de seitan-steaks volgens de aanwijzingen op de verpakking, snijd in reepjes en houd warm.
- Stamp de knolselderij en zoete aardappel grof. Roer er zoveel mosterdkookvocht door tot je een smeuïge stamppot hebt. Serveer met de gekarameliseerde uien en stukjes seitan-steak.
Boodschappen lijst
- Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Zoete aardappelfriet
2,99 350 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!