Zoete aardappel-frittata
Zoete aardappel-frittata

Hoofdgerecht

Zoete aardappel-frittata

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

2 el kokosolie
4 eieren
1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 courgette, geraspt
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 el verse peterselie
1 el tijm
1 snuf pittige paprikapoeder
Versgemalen peper en Keltisch zeezout

BEreidings wijze

  1. Klop de eieren in een grote kom luchtig en voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de kokosolie.
  2. Zet de oven aan inclusief de grill.
  3. Neem een middelgrote koekenpan en smelt hierin de kokosolie op middelhoog vuur.
  4. Voeg het frittatamengsel hier aan toe indraai het vuur wat lager en doe een deksel op de pan.
  5. Bak de onderkant in ongeveer 8 minuten stevig. Controleer dit door met een houten spatel even de onderkant te bekijken.
  6. Draai het vuur uit. Bak de frittata af zonder de grill van de oven. Leg anders een deksel op de pan en laat hem langzaam gaar worden. Als je de pan stevig schudt moet hij in het midden stevig blijven, dan is hij gaar.
  7. Laat de frittata enkele minuten afkoelen. Schuif hem op een grote plank en snijd hem in stukken.

Boodschappen lijst

Tips

Tip! Frittata maken is een prima manier om restjes groenten op te maken. Vooral als je biologische groenten koopt wil je daar natuurlijk niets van weggooien. Heb je niet genoeg, voeg dan rustig wat erwtjes of tuinboontjes uit de diepvries toe.