Hoofdgerecht
Zoete aardappel-frittata
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 4 eieren
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- • 1 ui, in stukjes gesneden
- • 1 courgette, geraspt
- • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
- • 2 el kokosolie
- • 1 el verse peterselie
- • 1 el tijm
- • Snuf pittige paprikapoeder
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Klop de eieren in een grote kom luchtig en voeg hier alle ingrediënten aan toe behalve de kokosolie.
- Zet de oven aan inclusief de grill.
- Neem een middelgrote koekenpan en smelt hierin de kokosolie op middelhoog vuur.
- Voeg het frittatamengsel hier aan toe indraai het vuur wat lager en doe een deksel op de pan.
- Bak de onderkant in ongeveer 8 minuten stevig. Controleer dit door met een houten spatel even de onderkant te bekijken.
- Draai het vuur uit. Bak de frittata af zonder de grill van de oven. Leg anders een deksel op de pan en laat hem langzaam gaar worden. Als je de pan stevig schudt moet hij in het midden stevig blijven, dan is hij gaar.
- Laat de frittata enkele minuten afkoelen. Schuif hem op een grote plank en snijd hem in stukken.
Boodschappen lijst
- Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Scherp paprikapoeder
4,89 40 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Frittata maken is een prima manier om restjes groenten op te maken.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!