Hoofdgerecht
Zoete aardappel en rode biet in kokossaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 g zoete aardappel
- • 300 ml rijst-kokosnoot drink
- • 200 g rode bieten
- • 2 groene chilipepers
- • 2 el verse basilicum, gehakt
- • 1 el citroenrasp
- • 2 tl gedroogde basilicum
- • 1 tl kurkuma
- • ½ tl kaneel
- • ¼ tl gemalen steranijs
- • Zout
BEreidings wijze
- Kook de rode bieten ongeschild en in hun geheel in water gedurende 40 minuten of gebruik voorgekookte rode biet. Schil de afgekoelde bieten en snijd ze in kwartjes. Snijd daarna in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
- Schil de zoete aardappelen en was ze. Snijd ze in de lengte in 2 en snijd opnieuw in sneetjes van ongeveer 1 cm dik.
- Was de chilipeper, snijd ze in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en hak fijn.
- Verwarm de olie in een sauspan op een gemiddeld vuur en rooster de chili gedurende 2 minuten. Voeg de overige kruiden toe en laar nog 2 minuten roosteren. Voeg de zoete aardappelen en rode biet toe en laat 2 minuten aanbakken. Voeg daarna de rijst-kokosnoot drink toe en de citroen zesde.
- Laat de groenten gedurende 10 minuten kokos tot ze gaar zijn. Werk af met zout en verse basilicum.
Boodschappen lijst
- Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Rijstdrink kokos
3,99 1 LITER
removeadd product to cart - Rode bieten
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Basilicum
2,49 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kurkuma
2,59 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Provamel.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!