Bijgerecht
Zeewierfalafel met nori-tzatziki
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 272 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 125 g gekookte kikkererwten, zelf geweekt en gekookt of uit blik
- • 30 g bieslook, gehakt
- • 4 kruimige aardappelen, geschild en grof gesneden
- • 3 el dulse vlokken, geweekt in ruim water, afgespoeld en uitgelekt
- • 2 el shoyu
- • 2 el sesamzaad
- • 2 el slagroom of vegan room
- • 1 el geroosterde sesamolie
- • 1 el citroensap
- • Plantaardige olie, om in te bakken
- • TZATZIKI MET NORI:
- • 200 g yoghurt (of een plantaardig alternatief)
- • 1 teen knoflook, geperst
- • ½ komkommer
- • ½ vel nori, fijngesneden
- • 1 tl zout
- • Gemalen peper
BEreidings wijze
- Leg de aardappelen in een pan met koud water. Breng aan de kook en kook gaar. Giet af en laat goed uitstomen.
- Stamp de aardappelen samen met de kikkererwten tot een min of meer gladde en droge puree. Bestrooi royaal met zout en peper. Meng alle overige ingrediënten, behalve het sesamzaad en de olie, erdoor. Proef, en voeg eventueel nog wat meer van de ingrediënten toe om de puree goed op smaak te brengen.
- Vorm kleine, platte rondjes van de puree en haal ze door het sesamzaad. Leg daarna in de koelkast om op te stijven.
- Meng voor de tzatziki de geraspte komkommer met 1 theelepel zout in een vergiet. Laat 15 minuten staan en druk er daarna zoveel mogelijk vocht uit. Roer de komkommerrasp door de yoghurt en voeg de nori en knoflook toe. Breng op smaak met gemalen peper.
- Bak de falafels in een beetje olie in een grote koekenpan aan beide kanten goudbruin. Serveer met de nori-tzatziki.
Boodschappen lijst
- Kikkererwten
1,49 200 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Dulse vlokken
4,39 25 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Volle yoghurt
2,39 1 Liter
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!