Lunch
Zeewiercrackers met baba ganoush
- • Lunch
- • 4 personen
- • 73 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 pak lijnzaadcrackers zeewier
- • 1 aubergine
- • 2 teentjes knoflook, grof gesneden
- • 1 à 2 vleestomaten, in dunne plakjes
- • 1 limoen, het sap
- • 1 el sesampasta (tahin)
- • Klein handje peterselie
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Prik de aubergine rondom in en rooster ca. 20 minuten in de oven tot hij zwartgeblakerd is, zacht en gaar. Laat een beetje afkoelen en trek dan het velletje eraf.
- Pureer het auberginevruchtvlees in de keukenmachine of met de staafmixer met de tahin, knoflook en peterselie. Maak op smaak met limoensap en zout en peper.
- Serveer de baba ganoush op de zeewiercrackers en beleg met dunne plakjes tomaat. Garneer met peterselie.
Boodschappen lijst
- Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,29 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!