Hoofdgerecht
Zalm met lamsoren en papillotte
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 525 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g verse sockeye zalm (2 stukken)
- • 100 ml witte wijn
- • 50 g lamsoren
- • 40 g boter, in 2 klontjes
- • ½ citroen, in 4 plakjes
- • 1 el dille
- • Ook nodig: 2 flinke stukken aluminiumfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C met een lege ovenschaal erin (of de BBQ).
- Vouw beide stukken aluminiumfolie dubbel. Verdeel de lamsoren in twee porties en leg op elk folietje een hoopje lamsoren. Leg de zalm erop en verdeel de citroenplakjes en dille erover. Leg op ieder stuk zalm een klontje boter en giet dan de witte wijn erover.
- Vouw de twee pakketjes goed dicht zodat er geen vocht uit kan ontsnappen en plaats de pakketjes in de ovenschaal of op het BBQ-rooster. Laat zo ca. 10 minuten garen. Maak na het garen de pakketjes open en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Pays d'oc Chardonnay
9,49 75 cl
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!