Zalm met lamsoren en papillotte
Zalm met lamsoren en papillotte

Hoofdgerecht

Zalm met lamsoren en papillotte

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 525 kcal / portie

Ingrediënten lijst

lamsoren 50 g
verse zalm (sockeye) 2 stukken (totaal ca. 300 g)
citroen ½, in 4 plakjes gesneden
dille 1 eetl, fijngehakt
boter ca. 40 g in 2 klontjes
witte wijn 100 ml
ook nodig: aluminiumfolie 2 flinke stukken

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C met een lege ovenschaal erin (of de BBQ).
  2. Vouw beide stukken aluminiumfolie dubbel. Verdeel de lamsoren in twee porties en leg op elk folietje een hoopje lamsoren. Leg de zalm erop en verdeel de citroenplakjes en dille erover. Leg op ieder stuk zalm een klontje boter en giet dan de witte wijn erover.
  3. Vouw de twee pakketjes goed dicht zodat er geen vocht uit kan ontsnappen en plaats de pakketjes in de ovenschaal of op het BBQ-rooster. Laat zo ca. 10 minuten garen. Maak na het garen de pakketjes open en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer