Yoghurttaart met cranberrydiksap
Yoghurttaart met cranberrydiksap

Dessert

Yoghurttaart met cranberrydiksap

  • Dessert
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

300 g volle yoghurt
4 gr agar agar (oplossen in 100 ml water)
1 el honing
125 ml slagroom, stijfgeklopt
2 el rietsuiker
1 pak chocoladekoekjes
3 el kokosolie, gesmolten
3 el diksap cranberries
2 el sinaasappel fruitbeleg
1 sinaasappel fruitbeleg
1 sinaasappel, gepeld, in partjes
100 g blauwe bessen
takje munt

BEreidings wijze

  1. Verkruimel de koekjes en meng met kokosolie, fruitbeleg en cranberry-diksap.
  2. Vet een springvorm in en bedek met bakpapier. druk het koekjesmengsel op de bodem.
  3. Verwarm de agar agar in de 100 ml water, meng met 100 ml yoghurt en dan door de rest spatelen. Schep de geklopte slagtoom erdoor.
  4. Giet op de bodem.
  5. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.
  6. Versier de taart met sinaasappelpartjes, blauwe bessen en munt.

Boodschappen lijst