Soep
Yoghurtsoep met tuinbonen en dille
- • Soep
- • 4 personen
- • 397 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g tuinbonen, vers of diepvries
- • 400 g Griekse yoghurt
- • 50 g rijst (lange korrel)
- • 30 g bladpeterselie + 3 el voor erover
- • 5 takjes tijm
- • 2 laurierblaadjes
- • 2 teentjes knoflook, gehakt
- • 1 citroen, de schil geraspt
- • 1 groot ei
- • 1 kleine winterpeen, in stukken
- • 1 ui, in grove stukken
- • 6 el extra vierge olijfolie
- • 3 el grof gehakte dille
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit 2 eetlepels van de olie in een grote pan en voeg de ui, bleekselderij en wortel toe. Smoor alles ca. 5 minuten op halfhoog vuur tot de groenten zacht zijn. Voeg de tijm, laurier en peterselie toe en overgiet met 1¼ liter water. Breng aan de kok en laat in de gesloten pan 30 minuten op laag vuur trekken.
- Kook intussen de tuinbonen in 3-4 minuten (diepvries) of 7-8 minuten (vers) gaar. Giet ze af, spoel er koud water over en druk tussen de vingers de buitenste schilletjes eraf (dubbel doppen).
- Giet de bouillon door een zeef. Roer de rijst door de bouillon en laat met deksel op de pan in ca. 20 minuten gaarkoken.
- Voeg de helft van de tuinbonen toe en wat zout en peper en pureer de soep.
- Klop de yoghurt, knoflook en het ei in een vuurvaste schaal door elkaar. Voeg steeds een grote lepel hete soep toe en roer goed. Ga zo door tot minstens de helft van de soep is toegevoegd. Giet de verwarmde yoghurt in de pan met de overgebleven soep. Zet op halfhoog vuur en verwarm. Laat niet kokos. Breng naar wens op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep en verdeel de overgebleven tuinbonen erover. Garneer royaal met dille, peterselie en citroenrasp en sprenkel de overgebleven olijfolie, en naar smaak, citroensap over de soep.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Zilvervliesrijst lang
2,89 500 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,49 4 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2018. Geen zin om tuinbonen te doppen? Wij hebben ook tuinbonen in glas met het Demeter-keurmerk.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!