Hoofdgerecht
Yakitori spiesjes met garnaal en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 173 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • shoyu sojasaus 80 ml
- • mirin 50 ml
- • palmsuiker 50 g
- • sinaasappel rasp van ½
- • citroengras (sereh) 6
- • garnalen (diepvries) 1 doosje, ontdooit en drooggedept
- • furikake (sesam-zeewierstrooisel) 2 el
- • limoen 1, in partjes
BEreidings wijze
- Verhit voor de yakitori in een steelpan de shoyu met de mirin, palmsuiker en sinaasappelrasp. Laat dit rustig inkoken tot het is gehalveerd op laag vuur; ca. 15 minuten.
- Verhit de grillpan op hoog vuur.
- Halveer de serehstengels in de lengte en snijd de bovenkant schuin af zodat de gamba’s makkelijk aan de serehstengel te rijgen zijn. Rijg ca. 3 garnalen aan iedere stengel.
- Besprenkel de spiesjes met een beetje olie en grill de spiesjes in de grillpan ca. 30 seconden per kant. Smeer de yakitori-saus erover met een bakkwast. Bestrooi tot slot met furikake. Serveer met limoen.
Boodschappen lijst
- Citroengras
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Mirin (zoete kookwijn)
6,09 250 ml
removeadd product to cart - Furikake
5,99 100 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,99 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 35 minuten Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!