Hoofdgerecht
Wraps met rode kool
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 403 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml cranberrysap
- • 300 g Griekse yoghurt
- • 4 wraps
- • 1 courgette
- • 1 citroen, sap + rasp
- • ½ (of 1 kleine) rode kool
- • ½ teen knoflook, geraspt
- • 3 takjes rozemarijn, naaldjes fijngehakt
- • 1 el fijn zeezout
- • Zwarte peper
BEreidings wijze
- Leg de rodekoolreepjes in een ruime schaal, strooi er 1 eetlepel zeezout over en meng goed door elkaar. Giet het cranberrysap erbij en laat 6 uur marineren.
- Verhit een koekenpan met en bak hierin de ingesmeerde courgetterepen ca. 2 minuten per kant. Haal uit de pan en leg in een schaal. Bestrooi met knoflook, citroenrasp en zout en peper.
- Meng de rozemarijn en het citroensap door de Griekse yoghurt.
- Verwarm de wraps kort in een koekenpan op laag vuur (ca. 30 seconden per kant). Bestrijk met de rozemarijnyoghurt. Schep er wat rode kool en courgette op, snijd doormidden en zet eventueel vast met een prikker.
Boodschappen lijst
- Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Tortilla wraps
2,99 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!