Hoofdgerecht

Wraps met rode kool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 403 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1/2 (of 1 kleine) rode kool
1 el fijn zeezout
500 ml cranberrysap
1 courgette
1 citroen (sap en rasp)
1/2 teen knoflook (geraspt)
Zwarte peper (gemalen)
Naaldjes van 3 takjes rozemarijn (fijngehakt)
300 g Griekse yoghurt
4 wraps

BEreidings wijze

  1. Leg de rodekoolreepjes in een ruime schaal, strooi er 1 eetlepel zeezout over en meng goed door elkaar. Giet het cranberrysap erbij en laat 6 uur marineren.
  2. Verhit een koekenpan met en bak hierin de ingesmeerde courgetterepen ca. 2 minuten per kant. Haal uit de pan en leg in een schaal. Bestrooi met knoflook, citroenrasp en zout en peper.
  3. Meng de rozemarijn en het citroensap door de Griekse yoghurt.
  4. Verwarm de wraps kort in een koekenpan op laag vuur (ca. 30 seconden per kant). Bestrijk met de rozemarijnyoghurt. Schep er wat rode kool en courgette op, snijd doormidden en zet eventueel vast met een prikker.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2020